Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 01:30:23 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Οικολόγοι-Πράσινοι : Πως καταστρέφεται η δυναμική της Μονεμβασιάς σαν ταξιδιωτικός προορισμός στην Κίνα.

Οικολόγοι-Πράσινοι : Πως καταστρέφεται η δυναμική της Μονεμβασιάς σαν ταξιδιωτικός προορισμός στην Κίνα.

oikologoi-prasinoi2Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένης πλευράς το όνομα Μονεμβασία παράνομα, παράτυπα και παράλογα έχει απονεμηθεί στο χωρίο που ονομαζόταν Γέφυρα, που βρίσκεται πρίν την Μονεμβασιά.
...Ωστόσο , αυτό έχει δημιουργήσει πολλές φορές λάθος εντύπωση, αλλά ποτέ στο βαθμό που συμβαίνει σήμερα....


...Συγκεκριμένα , στην Κίνα, αλλά και σε άλλες ανερχόμενες τουριστικές αγορές, υπάρχει η εντύπωση ότι η Μονεμβασιά είναι η Γέφυρα, ένα συμπαθές μέν, αλλά χωρίς κανένα άλλο στοιχείο δε που να το διαφοροποιεί από τα χιλιάδες άλλα γραφικά ελληνικά παραθαλάσσια θέρετρα.
...Ισχυρό παράδειγμα η ιστοσελίδα μίας εκ των 5 μεγαλύτερων τουριστικών ιστοσελίδων στην Κίνα, της ly.com , στην οποία όταν βάζεις το όνομα της Μονεμβάσιας στα λατινικά στην αναζήτηση, βγαίνει συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην προηγουμένως αποκαλούμενη Γέφυρα.
...Φυσικά είναι γνωστή και η ιστορία ζευγαριού από Ασία που έμεινε 2 εβδομάδες στο χωριό έξω από το κάστρο, χωρίς ποτέ να το επισκεφτεί, και έμαθε ότι υπάρχει μόνο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του!!!
Με την αποκατάσταση του ονόματος της η Μονεμβασιά, και την επαναφορά της ιστορικής αλήθειας, το πραγματικό πρόσωπο της Μονεμβασιάς θα λάμψει διεθνώς, με τα οφέλη να είναι σημαντικά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην παλαιώς αποκαλούμενη Γέφυρα.
...Για το λόγο αυτό, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούν από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού την επαναφορά του Ονόματος Μονεμβασιάς σε αυτό που παράτυπα και παράλογα ονομάστηκε κάστρο Μονεμβασιάς, καθώς και της σημερινής Μονεμβασιάς σε Γέφυρα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency