Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:38:14 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Δήμος Σπάρτης : Αντίθεση στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Δήμος Σπάρτης : Αντίθεση στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

DHMOTIKO.SYMBOYLIO.SPARTHΤο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, και έχοντας  υπόψη του :
1. Τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (δηλαδή, τοξικών, τερατογονών, καρκινογόνων, μεταλλαξιογόνων κ.λ.π., ο οποίος έγινε νόμος του κράτους με δημοσίευση στο ΦΕΚ Β΄4326/30-12-2016 και αναφέρει ως προτεινόμενο χώρο για την ταφή Επικίνδυνων Αποβλήτων τη Μεγαλόπολη, διότι τα εξαντηλμένα λιγνιτωρυχεία της αποτελούν το ισχυρότερο κριτήριο σύμφωνα με το νόμο.
2. Ότι με τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει τουλάχιστον σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση το μεγαλύτερο κομμάτι της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης και της Λακωνίας.
3. Ότι αν θάβονται Επικίνδυνα Απόβλητα στο γειτονικό αυτό χώρο, θα αποτελούν έναν εν δυνάμει σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία όλων των κατοίκων των γύρω περιοχών.

...Δηλώνει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή αυτού του επικείμενου γεγονότος.

...Καλεί τους δημότες της Σπάρτης να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουν να γίνει το έγκλημα αυτό στη γειτονιά μας...

Σχόλια:

Powered by Web Agency