Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 10:11:11 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Γρηγοράκος : Το 2019 έρχεται νέο μνημόνιο.

Γρηγοράκος : Το 2019 έρχεται νέο μνημόνιο.

GRHGORAKOS.LEON.6Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και για το τέταρτο μνημόνιο, που έρχεται το 2019, μίλησε σήμερα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος...

...Παραθέτουμε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη :

...Α...Για την ανάγκη ύπαρξης σοβαρής στρατηγικής για την έξοδο της χώρας από το τέλμα...

...Η μεγάλη ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο Έλληνας πολίτης και χάλασε την ποιότητα ζωής του πρέπει να τελειώσει. Γι' αυτό όμως χρειάζεται ένα πρόγραμμα και μια στρατηγική. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική, παρά μόνο εφαρμόζει ένα σκληρό μνημόνιο, αυτό που της επέβαλαν οι δανειστές. Δηλαδή, αυτοί που έλεγαν ότι θα είναι οι μεγάλοι διαπραγματευτές, δυστυχώς είναι οι πιο υπάκουη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Γι' αυτό και ο κύριος Τραμπ και η κυρία Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι θέλουν έναν Πρωθυπουργό που δεν τους χαλάει χατίρι. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, δεν έχει καμία αναπτυξιακή στρατηγική, ούτε έχει συζητήσει καθόλου το θέμα αυτό. Εμείς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, να υπάρξουν επενδύσεις, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ και συγχρόνως να υπάρξουν θέσεις εργασίας οι οποίες θα βοηθήσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς να αυξηθεί το ΑΕΠ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου πάνω στη μεσαία τάξη, την οποία την έχει διαλύσει γιατί τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η Ελλάδα είναι σε μια καλή φάση και αν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση, μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη όλων των δεσμεύσεων του τετάρτου μνημονίου που έρχεται το 2019.

...Β...Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό...

Νομίζω ότι το ζήτημα αυτό έχει λήξει από το καλοκαίρι όταν πηγαίνοντας στην Αμερική ο κύριος Τσίπρας έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει το όνομα. Εμείς επιμένουμε στην αρχική μας πρόταση, θέλουμε γεωγραφικό προσδιορισμό. Πρέπει να ύπάρχει εθνική συναίνεση στο θέμα αυτό. Θα πρέπει να τα βρούμε με την γείτονα χώρα σε μια λύση που θα βολεύει και τους δυο μας. Τα βόρεια σύνορά μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Δεν πρέπει να υπάρχουν βλέψεις και ταυτόχρονα δε θέλουμε και αυτή η χώρα να διαλυθεί. Διότι αν διαλυθεί αυτή η χώρα, θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα μεταξύ Αλβανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας. Θέλουμε να υπάρχει αυτή η χώρα, θέλουμε να έχει ένα όνομα που θα χρησιμοποιούμε σε όλα τα επίπεδα. Εμείς θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, με τους παλικαρισμούς του Καμμένου, θα τα ψηφίσει όλα γιατί είναι δέσμια της αγάπης της για την εξουσία. Και δυστυχώς, είναι πολύ φασιστική αντίληψη ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», για ένα αριστερό δήθεν κόμμα να έχει αυτή τη λογική.

...Γ...Για την αναστολή της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό που το Διοικητικό Εφετείο επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος

Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα, ο κύριος Τσίπρας, για άλλη μια φορά, είναι αφερέγγυος. Δεν είναι δυνατόν, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δίκαια δίκη στην Τουρκία για κανέναν απ' αυτούς που έχουν έρθει και ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα, να συζητάμε την πιθανή έκδοσή τους. Αυτά δεν γίνονται σε μια χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια χώρα η οποία πιστεύει στο Διεθνές Δίκαιο και έχει μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι ο Τσίπρας και ο Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογαν λέει ότι ο Τσίπρας του τα έχει υποσχεθεί όλα αυτά. Λυπάμαι πάρα πολύ, μπορεί να ακούγομαι σκληρός, αλλά ο κύριος Τσίπρας έδωσε την ευκαιρία σ' έναν απομονωμένο ηγέτη, όπως είναι ο κύριος Ερντογάν, να έρθει στην Ελλάδα και να του δώσει τροφή για διάφορες παράλογες δηλώσεις. Ούτε είναι σωστό να βάζουμε έναν υπουργό -τον κύριο Μουζάλα- να εφεσιβάλει αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια απόφαση πλήρως τεκμηριωμένη από την ελληνική δικαιοσύνη και ο κύριος Τσίπρας, μαζί με τον κύριο Μουζάλα και την υπόλοιπη κυβέρνηση, να την γράφουν στα «παλιά της τα παπούτσια».

Σχόλια:

Powered by Web Agency