Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 01:35:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Γρηγοράκος εφόλης της ύλης στο Κανάλι Ενα του Πειραιά.

Γρηγοράκος εφόλης της ύλης στο Κανάλι Ενα του Πειραιά.

GRHGORAKOS.LEON.6Τις απόψεις του για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επί του προυπολογισμού, αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ενα του Πειραιά, ο βουλευτής Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Λεωνίδας Γρηγοράκος...

***Σημεία από τη συνέντευξη :

...Για τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018
...Απογοητεύτηκα από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο παρελθόν, σε ανάλογες τοποθετήσεις υπήρχε ουσία, υπήρχε μια πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Έγιναν ανούσια πράγματα χθες. Παραδείγματος χάρη, η παρατήρηση που έκανε ο κ. Τσίπρας για το θέμα του Αϊνστάιν δεν προσφέρει τίποτα. Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να κρατήσουμε την προχθεσινή πολιτική αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Τσακαλώτο. Εκεί υπήρξαν επιχειρήματα. Βέβαια, θεωρώ ότι ο κ. Τσακαλώτος έκανε λάθος που επιτέθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων που προσπαθούν να μπουν σφήνα στον δικομματισμό, της κυρίας Γεννηματά και του κυρίου Θεοδωράκη, ήταν ποιοτικές, καλές. Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη δική του πλευρά, έκανε καλές τοποθετήσεις.

...Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στο άμεσο μέλλον
Πιστεύω ότι ήδη έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο. Έτσι ερμηνεύω όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια μας αυτές τις μέρες, με τις διάφορες παροχές προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν είμαι αντίθετος να πάρουν κάποιοι άνθρωποι κάποια χρήματα, όμως είμαι αντίθετος σε αυτή την απαξιωτική πολιτική των επιδομάτων. Εγώ θέλω μια πολιτική διαφορετική, που να αγκαλιάζει τα κοινωνικά στρώματα. Να ξέρουν εκ των προτέρων οι άνθρωποι ότι έχουν κάπου να βασιστούν και όχι μόνο όταν ο κάθε κυβερνήτης αποφασίζει να δώσει ψίχουλα. Καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μεγάλη πίεση και από το κίνημα των πλειστηριασμών αλλά και από όλη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του τόπου και έτσι προσπαθεί, με διάφορες κινήσεις, να εμποδίσει την εκλογική του κατάρρευση.

...Για τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιουύνκερ για τον Πάνο Καμμένο
Νομίζω ότι πολλές φορές έχω αναφερθεί στο πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ που είναι σύμμαχος της ακροδεξιάς της Ευρώπης. Είναι «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Ιδεολογία δεν υπάρχει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν την καρέκλα τους. Μέσα στο συγκεκριμένο κόμμα υπάρχουν πολλά και διάφορα στοιχεία. Υπάρχουν ακραία στοιχεία, υπάρχουν στοιχεία ομοφοβικά, υπάρχουν στοιχεία τα οποία όμως τα έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας για να τα έχει στην παρέα του.

...Για τη δηλητηρίαση τροφίμων από αντιεξουσιατές
Μια τέτοια ενέργεια εμένα με εκπλήσσει. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να δείχνουμε ανοχή στις συλλογικότητες γιατί στη δημοκρατία ανεχόμαστε και δεχόμαστε και τη διαφορετική γνώμη. Άσχετα αν ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση τέτοιες ενέργειες τις στήριζε ενώ τώρα, που είναι κυβέρνηση, καυτηριάζει τα πάντα. Την ευκαιριακή και λαϊκίστικη πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας θα τη βρει μπροστά του. Η δημοκρατία έχει ανάγκη από καθημερινή στήριξη. Αυτή η ενέργεια της δηλητηρίασης τροφίμων όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι επιλήψιμη γιατί δημιουργεί φοβία στην κοινωνία.

...Για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά μέτρα
Νομίζω ότι οι εταίροι έχουν καταλάβει ότι τώρα, που είναι χειμώνας, η απώλεια από το ΦΠΑ στα νησιά θα είναι μικρή και συμφώνησαν για την εξάμηνη αναβολή. Όμως, η κυβέρνηση πάλι καταφεύγει σε λαϊκίστικες πράξεις. Θα δώσει ας πούμε 500 ευρώ και μετά θα πάρει πίσω 2000 ή 3000 ευρώ. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με ποια ανάπτυξη αυτή η χώρα απέκτησε πλεόνασμα 4,6 δις; Με καμία ανάπτυξη. Άρα τι έκανε η κυβέρνηση; Υπερφορολόγησε όλες τις κοινωνικές τάξεις και πολύ περισσότερο τη μεσαία τάξη αλλά και τους φτωχούς. Έκοψε το ΕΚΑΣ, μίωσε τις συντάξεις για να μπορέσει να κάνει πολιτική για τις εκλογές. Πήρε το πλεόνασμα και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν μόνο και μόνο για να εξαπατήσει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Έδωσε τώρα 1,4 δις στο κοινωνικό μέρισμα για να πάρει 1,6 δις από την υγεία, τους μισθούς και τις συνάξεις το 2018. Και βέβαια μας λένε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. Μπορεί να τελειώσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 αλλά συνεχίζουμε με ένα άλλο μνημόνιο καταστροφικό, το οποίο δεν θα μας δώσει καθόλου χρήματα. Ο Πρωθυπουργός είναι εθισμένος στο ψέμα και αυτό με ενοχλεί πολύ.

...Για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου
Δεν ήταν εδώ ο φίλος της κυβέρνησης, ο κ. Ερντογάν που τον έφεραν χωρίς να πάρουν τίποτα πίσω και ήρθαν τα πράγματα άνω κάτω διότι δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες γι' αυτή την επίσκεψη; Δεν πήγε στη Θράκη και έλεγε στα παιδιά με τα οποία μίλαγε ότι είναι ένα έθνος, ένας λαός; Αυτή είναι η επιτυχία της κυβέρνησης; Τι περίμεναν και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παυλόπουλος να κάνει ο Ερντογάν; Ο Τούρκος είναι Τούρκος και πρέπει πάντα να τον αντιμετωπίζουμε με επιφυλακτικότητα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency