Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 06:04:35 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Απάντηση υπ. Εθνικής Άμυνας στα ερωτήματα του Θ. Δαβάκη για τη ΛΑΦ Σπάρτης.

Απάντηση υπ. Εθνικής Άμυνας στα ερωτήματα του Θ. Δαβάκη για τη ΛΑΦ Σπάρτης.

davakis4Απάντηση στην πρόσφατη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη για την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα (νυν ΛΑΦ Σπάρτης) έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
...Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια συντήρησης που έχει καταβληθεί μέχρι τώρα από την οικεία μονάδα (ΚΕΕΜ), δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες του κτηρίου και ότι για αυτό το λόγο εξετάστηκε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης του έργου από κοινοτικούς πόρους.

...Ακολούθως, ο κ. Δαβάκης ζητούσε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους το έργο δεν κατάφερε τελικώς να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες το υπουργείο έχει προβεί για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
...Στην απάντηση αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε αίτημα στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, αυτή τελικά δεν κατέστη δυνατή εντός του χρηματοδοτικού πλαισίου του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Παρ' όλα αυτά, λόγω της ωριμότητάς του και της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, το έργο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως υψηλής προτεραιότητας και, ως εκ τούτου, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των Τευχών Δημοπράτησης.
...Με αφορμή αυτήν την απάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι ελπίζει αυτή τη φορά το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε προφορικά την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ) ο Υπεύθυνος Προγραμματισμού του ΠΕΠ Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δαβάκης θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σχόλια:

Powered by Web Agency