Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 05:05:12 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση Γρηγοράκου για τις καταστροφές στη Λακωνία.

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση Γρηγοράκου για τις καταστροφές στη Λακωνία.

GRHGORAKOSΣυζητήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας, της ΔΗΣΥ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με τις καταστροφές στη νοτιοανατολική Λακωνία από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση...

***Το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WzNRVRp4GV4

...Ο κ. Γρηγοράκος, στην ομιλία του, περιέγραψε το μέγεθος της καταστροφής σε καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην κτηνοτροφία, τα αγροτικά οδικά δίκτυα και τις υποδομές. Ζήτησε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, να γίνει επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής και ελέγχου των καταστροφών, καθώς και να δοθούν σύντομα αποζημιώσεις, που να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν στο ύψος της πραγματικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι αγρότες σε παραγωγή και κεφάλαιο. Επίσης, προέτρεψε τον υπουργό να διεκδικήσει η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα χρήματα για την αποζημίωση για τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στην περιφέρεια Λακωνίας και κυρίως στους πληγέντες δήμους, Ευρώτα και Μονεμβασιάς, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση όσον αφορά στα ζητήματα ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και τις οφειλές προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες

...Ο υπουργός, στην απάντησή του, παραδέχθηκε ότι χρειάζεται επανεξέταση το ασφαλιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ, ώστε να ενταχθούν νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι και να υπάρχει ανταποδοτικότητα στα ασφάλιστρα. Για τις καταστροφές των προηγούμενων ετών, ενημέρωσε ότι ως το καλοκαίρι του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή αποζημιώσεων. Για τις πρόσφατες καταστροφές, δήλωσε ότι προτίθεται να δώσει χρονική παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, εφόσον χρειαστεί, ενώ εκτιμά πως ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ δε θα ξεπεράσει τους επτά μήνες. Όσοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη θα μπουν στη διαδικασία ΠΣΕΑ. Το θέμα της μετατόπισης των οφειλών των πληγέντων θα αντιμετωπιστεί από το υπουργείο οικονομικών, ενώ βασική προϋπόθεση είναι να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατεύθυνση προς την οποία θα βοηθήσει και ο ίδιος.

***Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, ΔΗΣΥ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, στην εκπομπή " Δύο ρεπόρτερ", με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη.

...Για το ποσοστό στήριξης στον Νίκο Ανδρουλάκη στην Λακωνία, που έφτασε το 70% και τον πραγματικό νικητή των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς

Θα ήθελα, καταρχήν, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου, που στήριξαν την πολιτική μου επιλογή. Είχα πει ότι εγώ στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη για τους δικούς μου πολιτικούς λόγους. Από εκεί και πέρα, εκείνοι ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν αυτόν που ήθελαν, σύμφωνα με το δικό τους πολιτικό κριτήριο. Πιστεύω ότι οι εντολείς κάθε πολιτικού πρέπει να γνωρίζουν τις επιλογές του. Ήθελα, λοιπόν, οι δικοί μου εντολείς να γνωρίζουν τι κάνω και γιατί το κάνω. Είχα την τιμή να στηρίξουν την δική μου επιλογή. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Νικητής είναι ο κόσμος που πήγε να ψηφίσει και τις δύο Κυριακές. Οι 212.000 ψηφοφόροι είναι πραγματικά ένας θρίαμβος. Ήταν ένα όνειρο άπιαστο. Προσωπικά, θέλω τώρα όσο ποτέ να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μια νέα εποχή. Ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα ο λαός της Κυριακής, έχει κάνει μια μεγάλη επιλογή ενάντια στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι που ήρθαν και την μια Κυριακή και την άλλη μας έδωσαν εντολή ότι πρέπει να υπάρχει μια προοπτική. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για μένα.

...Για το αν θα στηρίξουν το νέο φορέα όλοι οι υποψήφιοι που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία ή θα υπάρξουν διαρροές το επόμενο χρονικό διάστημα...

Δεν νομίζω, ότι θα υπάρχουν διαρροές. Υπάρχει ένας ηθικός λόγος τιμής. Χαίρομαι που και από τον Σταύρο Θεοδωράκη και την κυρία Γεννηματά και τους άλλους υποψηφίους αυτό που εξέλαβα είναι ένα πνεύμα ομοψυχίας. Πιστεύω ότι αυτός ο δύσκολος αγώνας που έδωσαν οι υποψήφιοι αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ανανέωσή της, θα πιάσει τόπο. Θα δώσει μια νέα πνοή. Έχει ήδη δημιουργήσει μια ελπίδα και έχει δώσει ένα όραμα στους Έλληνες, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες με αυτό το όραμα και με διάθεση ανατροπής. Νομίζω ότι δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το εγχείρημα. Αυτό το εγχείρημα είναι μεγάλο και επιτυχημένο. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να βάλουμε πλάτη και να υλοποιήσουμε την εντολή που μας έδωσε αυτό το σώμα.

...Για το μέλλον του Νίκου Ανδρουλάκη στην ελληνική πολιτική σκηνή...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ήδη στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι πρώτα θα πρέπει να ηρεμήσει από την όλη διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης και μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του να σκεφτούν ποιο είναι το μέλλον του τόπου. Μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου, το μέλλον της παράταξης και, βέβαια, ο καθένας από εκεί και πέρα να κοιτάξει και το δικό του μέλλον. Πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απαραίτητος αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τώρα που δρομολογούνται νέες εξελίξεις. Αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει είναι ότι απεδείχθη πως η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά έχουν ένα στόχο. Να βάλουν στο περιθώριο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μείγμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

...Για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2018...

Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει στόχο την υπερφορολόγηση και ένα μεγάλο αποθεματικό, μέσα από ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να φτάσει. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, ο κύριος Βούτσης, όταν παρέλαβε τον προϋπολογισμό από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, τον κύριο Χουλιαράκη, ήταν σε αμηχανία. Δίνουμε 1.4 δις, ως κοινωνικό μέρισμα, επειδή έχουμε πλεόνασμα, αλλά παίρνουμε 1, 6 δις πίσω από τα επιδόματα που έπρεπε να δώσουμε στους συμπολίτες μας. Αν είδατε προχθές τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο ελληνικός λαός έχει άλλες προτεραιότητες. Άλλο ήθελε. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, 81% ή 86%, είπε ότι θεωρεί αυτό το πλεόνασμα προϊόν υπερφορολόγησης και ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία. Εμείς με την κυρία Γεννηματά κάναμε τη δική μας πρόταση για τη διάθεση του πλεονάσματος και για μείωση της φορολογίας. Στο υπόλοιπο Αττικής, επίσης, θα πρέπει να δοθεί περισσότερη μέριμνα. Ένα ποσοστό από τα χρήματα της φορολόγησης θα πρέπει να πάει εκεί. Οι συμπολίτες μας εκεί περνούν τα πάνδεινα. Επιπλέον, αυτά που προσωπικά θεωρώ υψίστης σημασίας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης των επιστημόνων, αλλά και η ανάπτυξης της χώρας. Πιστεύω ότι πρέπει να τα βάλουμε κάτω όλοι μαζί, να δούμε τι θα κάνουμε, ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν πάει πάλι ο καθένας με το δικό του «μπαϊράκι» και λέει «εγώ είμαι καλύτερος από σένα»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency