Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 02:01:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Περιβαλλον | Λακωνία : Οι Οικολόγοι-Πράσινοι για την εγκατάσταση Δεματοποιητή στη Χρύσαφα .

Λακωνία : Οι Οικολόγοι-Πράσινοι για την εγκατάσταση Δεματοποιητή στη Χρύσαφα .

oikologoi.prasinoiΗ επιστροφή σε λύσεις περασμένων δεκαετιών, δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών.
...Συγκεκριμένα, η σκέψη για εγκατάσταση δεματοποιητή στη θέση Σωτήρα της κοινότητας της Χρύσαφας, αν υλοποιηθεί μπορεί να έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Α. Την δυσκολία πώλησης των αγροτικών προϊόντων της, (ελιές και λάδι) λόγω ενστάσεων πιστοποιητικών οργανισμών (βιολογικών και συμβατικών)
Β. Την υποβάθμιση του Πολιτιστικού Περιβάλλοντος , και ακύρωση της προσπάθειας για ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων της Χρύσαφας, καθώς και μη ένταξή της στον Βυζαντινό Δρόμο Πολιτισμού.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τις εκκλησίες βυζαντινής εποχής, υπάρχει και το συγκρότημα ναών και μοναστηριών στο ρέμα της Χρυσάφεως που έχει συγκριθεί με την Πέτρα της Ιορδανίας λόγω της κατασκευής τους μέσα σε βράχο, με μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Γ. Την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, μέσα από την παρουσία τοξικών ουσιών που θα διαφεύγουν από τα δέματα.
Δ. Την συνολική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, και την τακτική απειλή για φωτιά στην περιοχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες
Ε. Την απειλή στην κτηνοτροφία της περιοχής, καθώς και την ματαίωση σκέψεων για δημιουργία περιοχής καλλιέργειας αρωματικών φυτών
Η εμπειρία στην Πελοπόννησο σε δεματοποιητές τους έχει σωστά κατατάξει στην κατηγορία των τοξικών βομβών, γιαυτό και είναι η προφανές ότι ο προσανατολισμός πρέπει να είναι σε μία οικολογικά βιώσιμη μελέτη που πρέπει να εκπονήσει ο Δήμος Σπαρτιατών βασισμένη στην διεθνή εμπειρία της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της διαλογής στην πηγή.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Λακωνίας δηλώνουν ότι στέκονται δίπλα στις προσπάθειες των Χρυσαφιτών αλλά και όλων των κατοίκων των Θεραπνών, και δεν θα επιτρέψουν σε οικονομικά και άλλα συμφέροντα λύσεις που θα καταστρέψουν για τις επόμενες δεκαετίες την περιοχή του Πάρνωνα
   (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency