Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 07:52:32 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Οικονομια-Αναπτυξη | Διακοπές.... Πάμε Μονεμβασιά!

Διακοπές.... Πάμε Μονεμβασιά!

"Επίσημη έναρξη λειτουργίας για τη νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου - Προϊόν πολύμηνης εργασίας, με ποιοτικό αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος."

Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου στα ΜΜΕ της Λακωνίας www.monemvasia.gr πραγματοποιήθηκε εχθές από το Δήμαρχο κ. Τριχείλη και τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής κ. Λύρα. Με τη νέα ιστοσελίδα ο Δήμος Μονεμβασιάς στοχεύει στην αξιοποίηση του ίντερνετ για την καλύτερη προβολή της Μονεμβασιάς σαν τουριστικό προορισμό, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όπως είναι η καστροπολιτεία, αλλά και τις ομορφιές που κρύβει στον επισκέπτη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

parousiasi-monemvasia.gr

"Η τουριστική ιστοσελίδα είναι ένα εργαλείο σημαντικότατο στα χέρια μας για το θέμα της προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού και φτιάχτηκε όχι τόσο για να αρέσει στο κάτοικο αλλά για να αρέσει στον επισκέπτη", τόνισε ο κ. Λύρας αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της σελίδας.

 

Πράγματι η νέα ιστοσελίδα συνδυάζει σύγχρονο design και λειτουργίες, υποστηρίζει 2 γλώσσες (ελληνικά - αγγλικά με στόχο τη μετάφρασή του μελλοντικά σε περισσότερες) με εύκολη πλοήγηση και διαδραστικότητα με τον επισκέπτη. Η αρχική σελίδα είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σαν ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, όπου εκεί εμφανίζονται επίκαιρα νέα, συνεντεύξεις (αυτές τις μέρες στο πρωτοσέλιδο μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, όπου μεταξύ άλλων μιλά για τη "δική του" Μονεμβασιά), παρουσιάσεις από την περιοχή, τουριστικά νέα και συνταγές, ενώ μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργεια δημοσκοπήσεων και διαγωνισμών. Παράλληλα, στη πλαϊνή στήλη ο επισκέπτης βρίσκει πάντα τον τρισδιάστατο τουριστικό χάρτη του Δήμου, όπου αποτυπώνονται όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για την εγγραφή στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ιστοσελίδας (newsletter), με το οποίο ο χρήστης λαμβάνει κάθε μήνα τα νέα άρθρα που "ανεβαίνουν" στην ιστοσελίδα.

monemvasia-touristikos

Από εκεί και πέρα, όπως εξήγησε ο κ. Λύρας, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει είτε της "θεματικής" περιήγησης στην ιστοσελίδα, είτε της περιήγησης "ανά περιοχή" του Δήμου.

Στην περιήγησή του ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για την οδική πρόσβαση, τις παραλίες της περιοχής, τα καταστήματα, τα καταλύματα, τους συνεδριακούς χώρους, τις πεζοπορικές διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία, τα φυσικά μνημεία της περιοχής (σπήλαια, τοπία κ.τ.λ.), τα θαλάσσια σπορ, την ιστιοπλοΐα, τα θρησκευτικά μνημεία και τις αρχαιότητες της περιοχής, ενώ δεν παραλείπεται και το κεφάλαιο που αναφέρεται στον μεγάλο μας ποιητή τον Γιάννη Ρίτσο.

Παράλληλα ιδιαίτερη προβολή γίνεται στη δυναμική που παρουσιάζει ο Δήμος Μονεμβασίας ώστε να αποτελέσει ιδανικό "ρομαντικό προορισμό" (για την τέλεση γάμων, βαπτίσεων κ.τ.λ.) στα πρότυπα της Σαντορίνης, προβάλλεται δηλαδή η "ρομαντική εικόνα" της Μονεμβασιάς με σημείο αιχμής την περίφημη καστροπολιτεία, ενώ μεγάλος στόχος είναι επίσης, η Μονεμβασιά να αναδειχθεί ως ένας προορισμός που ο κάθε άνθρωπος πρέπει έστω μια φορά στη ζωή του να επισκεφθεί (όπως αποκαλείται στη γλώσσα του τουριστικού μάρκετινγκ "must see destination").

Όπως τόνισε τόσο ο κ. Λύρας όσο και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για δύο κυρίως λόγους, πρώτον γιατί μπορούν να προσεγγίσουν μια ιδιαίτερη κατηγορία επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, αλλά και κυρίως γιατί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού προσελκύουν επισκέπτες όλο τον χρόνο και όχι μόνο μια συγκεκριμένη σεζόν, κάτι που αποτελεί και το μεγάλο στόχο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Τόσο ο κ. Τριχείλης όσο και ο κ. Λύρας τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας με τα ΜΜΕ της Λακωνίας για την προώθηση της ιστοσελίδα, κάτι στο οποίο οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι ανταποκρίθηκαν θετικά.

Επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα του δήμου: www.monemvasia.gr

Συνέντευξη Τύπου

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων με τις σημαντικότερες να είναι οι έξης:

Ερωτήσεις 935news

Στην ερώτηση μας σχετικά με το αν υπάρχει η σκέψη για τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα σε περιφερειακό επίπεδο για τον ανατολικό άξονα Πελοποννήσου, καθώς και τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του οδικού έργου Κρεμαστή - Πελετά, που μειώνει τους χρόνους ταξιδιού μεταξύ των δύο Δήμων, ο κ. Τριχείλης χαρακτήρισε ως ευχάριστη την προοπτική της ολοκλήρωσης του ανατολικού άξονα Πελοποννήσου, ενώ ενημέρωσε ότι έχει τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι κάτι που θα διευρύνει τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο Δήμων. Παράλληλα ο κ. Τριχείλης τόνισε τη σημασία που έχει η καλή συνεργασία μεταξύ των Δήμων της περιοχής για την ανταλλαγή επισκεπτών, ενώ ανέφερε ότι από παλιά ο ως Δήμαρχος δεν παρέλειπε να στείλει προωθητικό υλικό στους γειτονικούς Δήμους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Από τη μεριά του ο κ. Λύρας σημείωσε ότι στο πρόσφατο δημοσιογραφικό ταξίδι που διοργάνωσε ο Δήμος, όπου δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα επισκέφθηκαν για τρεις μέρες και γνώρισαν από κοντά το "τουριστικό προϊόν" της Μονεμβασιάς, παρευρέθηκε και η αντίστοιχη υπεύθυνη για τον Τουρισμό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, ενώ ότι η ενδεχόμενη ολοκλήρωση του ανατολικού οδικού άξονα θα αλλάξει πολλά όσον αφορά τη στόχευση του "τουριστικού προϊόντος" του Δήμου.

Στην ερώτησή μας σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει για φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος, που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, μας απάντησαν ότι θα γίνουν και φέτος εκδηλώσεις με μειωμένο όμως προϋπολογισμό σύμφωνα με τις νέες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο.

Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τη διοργάνωση διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου στη Μονεμβασιά φέτος το καλοκαίρι, σαν συνέχεια του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από τη διοργανώτρια αρχή του φεστιβάλ της Κορινθίας, η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουν κάτι, αλλά ο Δήμος είναι ανοιχτός σε τέτοιες εκδηλώσεις που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες.

 

Περί της καλλιέργειας ενιαίας τουριστικής συνείδησης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη καλλιέργειας ενιαίας τουριστικής συνείδησης στους επαγγελματίες του τουρισμού και το εάν ο Δήμος έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για την επίτευξη του, ο κ. Τριχείλης τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις και έχουν γίνει προσπάθειες σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υπάρχει ανομοιομορφία σε πανελλαδικό επίπεδο στις τουριστικές υπηρεσίες, καθώς υπάρχει έλλειψη παιδείας ανάμεσα στους επαγγελματίες. "Είναι βασικό πρόβλημα η έλλειψη εκπαίδευσης και κουλτούρας σε πάρα πολλούς που ασχολούνται με το επάγγελμα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριχείλης, εξηγώντας πως είναι ένα θέμα που άπτεται της γενικότερης πολιτικής της Ελληνικής πολιτείας της οποίας μέρος είναι και ο Δήμος Μονεμβασίας. Από τη μεριά του, ο κ. Λύρας εξήγγειλε τη σύσταση ενός "συμφώνου ποιότητας" για τις τουριστικές υπηρεσίες, που θα θέτει διάφορα κριτήρια για το χώρο της εστίασης και τις φιλοξενίας, ώστε και οι παροχές να αναβαθμιστούν, αλλά και να γίνει η σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ώστε τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα να φθάσουν στο τραπέζι των επισκεπτών. Ο Δήμος από τη μεριά του προσπαθεί να χτίσει μια καλή σχέση με τους επαγγελματίες της περιοχής, ώστε να τους πείσει ότι αυτό αποτελεί το συμφέρον όλων. Ως κίνητρο στους επαγγελματίες για να ακολουθήσουν τα αυτά τα πρότυπα, θα δοθεί μια ιδιαίτερη προβολή στους σωστούς επαγγελματίες μέσα από τα παρεχόμενα εργαλεία του Δήμου.

 

Οδική και ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σε ερώτηση σχετική με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Δήμου, ο κ. Τριχείλης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι όπως όλα δείχνουν το υπάρχον δρομολόγιο Πειραιάς - Μονεμβασιάς - Κρήτη θα συνεχιστεί κανονικά και φέτος. Παράλληλα ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οδική σύνδεση του Δήμου, όπου ο κ. Τριχείλης τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου της παράκαμψης Σπάρτης, που θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από δεκαπέντε ως και είκοσι λεπτά. Όσον αφορά το εσωτερικό οδικό δίκτυου του Δήμου Μονεμβασίας, ο κ. Τριχείλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τα έργα που ήδη έχουν εξαγγελθεί ότι θα γίνουν (οδική σύνδεση Μονεμβασιάς - Νεάπολης και οδική πρόσβαση στο σπήλαιο της Καστανιάς), η κατάσταση θα βελτιωθεί αρκετά. Τέλος τόσο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας όσο και ο κ. Λύρας σημείωσαν ότι πρέπει να υπάρχει ένα πακέτο προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων. Με αφορμή αυτό έγινε αναφορά στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν φέτος από την κακοκαιρία στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Δήμου και για τα οποία ο Δήμος έχει ήδη μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έγινε και αναφορά στις μελέτες για την επέκταση του λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Νεάπολης ώστε να μπορούν να δένουν κρουαζιερόπλοια στην εξωτερική του μεριά.

Για το θέμα της κρουαζιέρας ο κ. Λύρας τόνισε ότι τον περασμένο χειμώνα έγιναν επαφές από ανθρώπους του Δήμου με πρακτορεία που ασχολούνται με την κρουαζιέρα και αναμένεται ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων και φέτος να αγγίξουν τα περσινά επίπεδα. Ο κ. Λύρας τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να κατέβουν να επισκεφθούν την περιοχή, με την προβολή των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος μέσα στα πλοία.

 

Νεάπολη, Βάτικα. Φημολογούμενη εγκατάσταση εργοστασίου και αγκυροβολία πλοίων

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούν την τουριστική περιοχή των Βατίκων, περιοχή που πλήττεται από την αγκυροβολία των πλοίων, ενώ υπάρχει και η ανησυχία σχετικά με την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Ασπρούδια, δίπλα στην αιγιαλίτιδα ζώνη της περιοχής. Ο κ. Τριχείλης τόνισε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η τουριστική επιτροπή παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι μετά από επαφές του Δήμου με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εξέλιξη στην αδειοδότηση του εργοστασίου, αλλά και στο θέμα των ιδιοκτησιών στην περιοχή και το μόνο που έγινε ήταν η έγκριση των δύο τμημάτων των αιγιαλών που είχαν κατατεθεί προ μερικών ετών. Στην παρατήρηση δημοσιογράφου από τα Βάτικα ότι η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Μονεμβασίας προς την λιμενική αρχή, είχε δύο όψεις, η μια που χαρακτήριζε ως παράνομη την αγκυροβολία και η άλλη με την οποία κατά την άποψη του δημοσιογράφου ζητούσε την νομιμοποίηση αυτής της κατάστασης, ο κ. Τριχείλης απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί μια παρανομία και ότι η επιστολή του είχε μόνο και μια ανάγνωση.

 

Επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα του δήμου: www.monemvasia.gr

Σχόλια:

Powered by Web Agency