Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 02:26:38 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Οικονομια-Αναπτυξη | Με απόφαση Χαρίτση : Μεγάλα έργα στη Λακωνία.

Με απόφαση Χαρίτση : Μεγάλα έργα στη Λακωνία.

XARITSHSΕγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμόν 84684/ 31.07.2017 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση η ένταξη από εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου: «Κατασκευή Εσωτερικών και εξωτερικών έργων Μαρίνας Μονεμβασίας» προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

...Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών κρηπιδωμάτων, εξωτερικών θωρακίσεων καθώς και κατασκευή και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται σχεδόν στο σύνολό του το λιμενικό έργο και με νέα εργολαβία που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν από την υπάρχουσα μελέτη στον χερσαίο χώρο.
...Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Τζανετέα σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι η Μονεμβάσια που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό με την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας θα προσφέρει στο επισκέπτη αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες που θα την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική...

***Επίσης,

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

...Εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμόν 87819/7.8.2017 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση η ένταξη από εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης με το ποσό των 2.750.000,00€.
...Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Τζανετέα εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ένταξη στο Π.Δ.Ε. της μελέτης του νέου αρχαιολογικού Μουσείου, τόνισαν ότι η Περιφέρεια αντιμετωπίζοντας τη μελέτη του μουσείου ως έργο πρώτης προτεραιότητας και μετά από συντονισμένες προσπάθειες, εξασφάλισε από το Π.Δ.Ε. τους πόρους για την εκπόνηση της μελέτης. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκε αντίστοιχο ποσό από τους ίδιους πόρους, που είχε δεσμεύσει η Περιφέρεια για την μελέτη του Μουσείου, τους οποίους δύναται να διαθέσει προκειμένου να μελετήσει, εντάξει και πραγματοποιήσει νέα έργα στην νομό.
...Επιπλέον με την ίδια υπουργική απόφαση και μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκαν οι παρακάτω μελέτες, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την συντήρηση, ανάδειξη και διάδοση του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος της Λακωνίας. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στο Π.Δ.Ε. :
1. Η Μελέτη Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Δημοτικού Διαμερίσματος Σπάρτης Δήμου Σπάρτης με το ποσό των 100.000€,
2. Η Μελέτη Ανάδειξης Ποταμού Ευρώτα ως ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πάρκου με το ποσό των 100.000€ και
3. Μελέτες Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας με το ποσό του 1.000.000€.

***Ακόμα,

...Ένταξη έργων 4.000.000,00€ από εθνικούς πόρους του Π.Δ.Ε. στη Λακωνία.

...Εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμόν 87780/7.8.2017 (ΑΔΑ:ΨΠΔΩ465ΧΙ8-4ΥΛ) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ποσού των 4.000.000,00€ για έργα αποκατάστασης ζημιών που είχαν προκληθεί στην Λακωνία από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016.
...Η κ. Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έγκριση των παραπάνω χρημάτων που αφορούν σε καθαρισμούς χειμάρρων, μισθώσεις μηχανημάτων, αντιπλημμυρικά έργα, ενίσχυση προχωμάτων και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων καθώς και σε αποκατάσταση συντήρησης οδών κατά τμήματα και τόνισε ότι με συντονισμένες προσπαθείς εξασφαλίστηκε το παραπάνω ποσό που θα αποκατάσταση μεγάλο τμήμα των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις πλημμύρες του 2016 κυρίως στην περιοχή της Σκάλας. Η κ. Τζανετέα επισήμανε δε, ότι αμέσως μετά τις πλημμύρες δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας προκείμενου να γίνουν οι πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία οδών και ο καθαρισμός χειμάρρων και ποταμών.

Σχόλια:

Powered by Web Agency