Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 02:37:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Οικονομια-Αναπτυξη | Επιμελητήριο Λακωνίας : Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις .

Επιμελητήριο Λακωνίας : Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις .

epimelitiriolakoniasΕνδιαφέρουσες οι σημερινές ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Λακωνίας :

Α...Νέες υπηρεσίες των Επιμελητηρίων προς τις Επιχειρήσεις - Μέλη τους
Σε νέα τεχνολογική εποχή περνούν τα Επιμελητήρια προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη τους και ανοίγοντάς τους έτσι εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων προσφέρει στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης.

...Η υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής διαδραστικών υπηρεσιών , στην οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Λόγω της διαδραστικότητας της πλατφόρμας ο επιχειρηματίας-χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εισάγει στην πλατφόρμα το επιχειρηματικό του προφίλ και να ενημερώνεται εξειδικευμένα για τα προγράμματα που ταιριάζουν στην επιχείρησή του. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανάρτησης νέων επενδυτικών προγραμμάτων το σύστημα αυτόματα αναζητεί, ταυτοποιεί και στη συνέχεια ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.
Η υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Σύντομα, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΚΕΕ θα εμπλουτιστεί με νέα μαθήματα και παράλληλα θα λειτουργήσει Web TV Channel, στο οποίο διακεκριμένοι Εκπαιδευτές, Εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. θα παρουσιάζουν live ενημερωτικές εκπομπές που θα αφορούν σε θέματα της επικαιρότητας, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.
Ο κάθε χρήστης της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα που επιθυμεί, όποτε εκείνος το επιθυμεί, από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα, κάθε κατηγορίας, ανεξάρτητα με το αν τα μαθήματα αυτά τους ενδιαφέρουν επαγγελματικά ή προσωπικά. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι οι επιχειρήσεις που επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολύτιμα εκπαιδευτικά θέματα στο προσωπικό τους, απολαμβάνουν μεγαλύτερη αφοσίωση από αυτούς τους εργαζομένους, οι οποίοι νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι στο χώρο εργασίας τους.

Τέλος, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως τα στελέχη των επιχειρήσεων ή οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης με άλλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και συμμετέχουν στα ίδια τμήματα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «δίκτυο» επαγγελματιών με κοινούς στόχους και ανησυχίες....
Β...Κίνδυνος εξαπάτησης από Ουκρανική εταιρεία Συμβούλων
...Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κίεβο ενημερώνει τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ουκρανία τα εξής:
Επειδή μεγάλος αριθμός ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων (12 μέχρι στιγμής) προσέγγισαν το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ζητώντας πληροφορίες για την ουκρανική εταιρεία συμβούλων Tehnomed, η οποία έναντι τιμήματος 600 € ανά κωδικό για την εξασφάλιση των σχετικών αδειοδοτήσεων προσεγγίζει ελληνικές επιχειρήσεις (κυρίως του κλάδου τροφίμων) υποσχόμενη συνεργασία, εξασφάλιση πωλήσεων ύψους 200.000 € για τα προϊόντα τους και αποκλειστική αντιπροσώπευση, σας ενημερώνουμε τα αξής:
1. To υγειονομικό/φυτουγειονομικό πιστοποιητικό, όπως και κάθε είδους είδους registration, που σύμφωνα με την εταιρεία απαιτείται για την είσοδο τροφίμων στην Ουκρανία δεν είναι πια απαραίτητα, ειδικότερα μετά την θέση σε ισχύ του εμπορικού τμήματος της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας, το οποίο θεσπίζει Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου και απλοποιεί τις διαδικασίες εξαγωγών.
2. Η συγκεκριμένη εταιρεία απευθύνεται προφανώς συστηματικά σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω καναλιών πληροφόρησης τα οποία δεν μας είναι γνωστά. Και μόνον η απαίτηση ενός τόσο υψηλού τιμήματος ανά προϊόν, δυσανάλογου σε σχέση με τα δεδομένα της ουκρανικής οικονομίας θα έπρεπε να οδηγήσει σε υποψίες τους έλληνες επιχειρηματίες. Περαιτέρω, παρόμοια συχνότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς ουκρανικών επιχειρήσεων για ελληνικά προϊόντα δεν ταιριάζει με την τρέχουσα δυναμική της ουκρανικής αγοράς για τα προϊόντα αυτά.
3. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία και επιθυμία να συναντήσουμε στελέχη της εταιρείας αυτής, μάς γνωστοποιήθηκε (με τρόπο που παραπέμπει σε υπεκφυγή) ότι συνάντηση είναι δυνατή μόνο στην "πραγματική" έδρα της εταιρείας στην πόλη Ζαπορίζια (500 χλμ από το Κίεβο). Σημειώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία φαίνεται να έχει διεύθυνση στο Κίεβο, η οποία από πλευράς όμως εταιρείας φέρεται να είναι "νόμιμη" μη πραγματική διεύθυνση. Ωστόσο το σταθερό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούν οι έλληνες επιχειρηματίες είναι σταθερό τηλέφωνο Κιέβου.
4. Σε επαφή μας με ουκρανό επιχειρηματία του κλάδου τροφίμων, ο οποίος διατηρεί διασυνδέσεις με το Επιμελητήριο Ουκρανίας, στο οποίο η εταιρεία φέρεται να είναι μέλος (έχει αποστείλει σε κάποιες των ελληνικών εταιρειών σχετικό πιστοποιητικό), το Επιμελητήριο Ουκρανίας φέρεται να έχει ανακινήσει έρευνα σχετικά με την εταιρεία αυτή.
5. Σύμφωνα με το Μητρώο Καταχώρησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Ουκρανίας, υπάρχει εγγραφή 11 εταιρειών με επωνυμία "TECHNOMED", από τις οποίες πέντε λειτουργούν κανονικά και δεν βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης/εκκαθάρισης, ενώ έξη εταιρείες σταμάτησαν να λειτουργούν. Σημειώνεται όμως ότι όλες εν λόγω εταιρείες έχουν διαφορετικές διευθύνσεις τοποθεσίας και στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία που αναφέρονται ούτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ούτε στην δική σας επιστολή.
6.Καμία άλλη πληροφόρηση για της εν λόγω εταιρεία δεν υπάρχει.
...Γ...Δημοσίευση ΠΟΛ για λουκέτα σε περίπτωση φορολογικών παραβάσεων
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1102/2017 (ΦΕΚ 2382Β – επισυνάπτεται στην παρούσα), με την οποία καθορίζονται ο τρόπος , η διαδικασία καθώς και τα αρμόδια όργανα για την εφαρμογή του άρθρου 13Α του νόμου 2523/1997, δηλαδή το κλείσιμο των καταστημάτων από 48 ώρες έως και ένα μήνα, όταν διαπιστωθεί μετά από έλεγχο η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση παραστατικών ή σε περιπτώσεις που εμποδίζεται ο φορολογικός έλεγχος.
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων:

Άμεσα και από ότι φαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για 48 ώρες, εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης ή αυτά εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 €.
Αμελλητί για 96 ώρες, εφόσον, εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τις διαπιστώσεις των ίδιων παραβάσεων, διαπιστώνεται εκ νέου στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών (3) παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.
Αμελλητί για 10 ημέρες, κάθε φορά που εντός 2 φορολογικών ετών από τις διαπιστώσεις των ίδιων παραβάσεων, διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ανεξαρτήτως αξίας αυτών

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων, οι παραβάσεις θα πρέπει να διαπιστώνονται από τα ελεγκτικά όργανα κατά τη διάρκεια του οικείου ελέγχου και πριν από την αποχώρηση τους να κοινοποιούν το σχετικό σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου.
Στην περίπτωση που παρεμποδίζεται ο φορολογικός έλεγχος με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των αρμόδιων οργάνων, η επιχείρηση κλείνει μέχρι ένα 1 μήνα με απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Σε αυτή την περίπτωση κοινοποιείται στον υπόχρεο σημείωμα διαπιστώσεων ελέγχου με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και αναγράφεται από τα ελεγκτικά όργανα ότι οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις μπορεί να επισύρουν την επιβολή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 13Α του ν. 2523/1997. Το εν λόγω σημείωμα επέχει και θέση κλήσης προς ακρόαση ως προς το μέτρο της αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης. Οι έγγραφες απόψεις του υπόχρεου υποβάλλονται στη Διεύθυνση Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. εντός χρονικού διαστήματος 5 ημερών από την επίδοση του σημειώματος διαπιστώσεων.

Σχόλια:

Powered by Web Agency