Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 07:36:53 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Οικονομια-Αναπτυξη | Επιστολή Επιμελητηρίου Λακωνίας στην υπ. Εργασίας.

Επιστολή Επιμελητηρίου Λακωνίας στην υπ. Εργασίας.

epimelitiriolakoniasΕπιστολή προς την υπ. Εργασίας, Ε. Αχτσίογλου, απέστειλε το Επιμελητήριο Λακωνίας, σχετικά με με τη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Η Επιστολή :

...Αξιότιμη κύρια Υπουργέ,

...Με την Φ.80000/ΟΙΚ.42724/1641/26-09-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ελήφθησαν μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ αυτών και περιοχές του νομού μας. Στην εν λόγω απόφαση εντάσσονται και διευκολύνσεις καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Δυστυχώς, η εγκύκλιος αυτή δεν έχει εφαρμοστεί έως σήμερα.

...Σύμφωνα με έγγραφο του κ. Διοικητή του ΕΦΚΑ (συνημμένο), στον οποίο αποταθήκαμε για το θέμα, για την ένταξη των πληγεισών περιοχών στο καθεστώς αυτό απαιτείται έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες οριοθετούνται οι περιοχές και ο χρόνος του συμβάντος. Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν εκδοθεί έως σήμερα και κατά συνέπεια οι εισφορές και δόσεις ρυθμίσεων θα έπρεπε και πρέπει να καταβάλλονται κανονικά.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η τοπική κοινωνία στο σύνολό της αδυνατεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των οφειλών και κάνουμε έκκληση για επείγουσα έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, καθώς και για μια ευνοϊκή ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και τις 30/6/2017 όλων των οφειλών καθώς και των ήδη ρυθμισμένων για τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές. Σε κάθε άλλη περίπτωση η οικονομική ασφυξία θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο και χάσιμο θέσεων εργασίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Σχόλια:

Powered by Web Agency