Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 09:34:07 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Κοινωνια | Σπάρτη : Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μάρτη.

Σπάρτη : Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μάρτη.

SHMAIAΓια τον φετινό γιορτασμό εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου , θα γίνουν στη Σπάρτη, αλλά και σε όλους τους Δήμους,  οι καθιερωμένες εκδηλώσεις...Παράλληλα, εκδηλώσεις διοργανώνουν και μεμονομένοι φορείς...:

Ειδικότερα για το Σπάρτη, το Πρόγραμμα προβλέπει τα εξής :

...Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

...Φωταγώγηση της πόλης και όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

*Την Παρασκευή 22 Μαρτίου : Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11.15 Προσκύνημα – Κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων A/θμιας, B/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστήμιο Σπάρτης, ΤΕΙ Σπάρτης, Οδηγούς και Προσκόπους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στις 24 Μαρτίου.

Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας.

*Δευτέρα 25 Μαρτίου :
Ώρα 07.30 Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών και με Θούρια και Εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Ώρα 08.00 Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης .
Ώρα 10.25 Τέλος προσέλευσης Επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.30 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό...Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Κουφό, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης.
Ώρα 11.30 Μετάβαση αντιπροσωπειών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων και Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και Στρατιωτικού Τμήματος για την απόδοση τιμών.
Ώρα 11.40 Τέλος προσέλευσης των Επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.
...Ώρα 11.45 Επιμνημόσυνη δέηση
...Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.1) Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 2) Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 3) Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 4) Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας 5) Δήμαρχο Σπάρτης 6) Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8) Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 9) Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-Παραρτήματος Νομού Λακωνίας 10) Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας 11) Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας και 12) Εκπροσώπων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στη Περιφερειακή Ενότητα.

....Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών...Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 12.00 Έναρξη παρέλασης Αναπήρων Πολέμου , Εθελοντριών Αδελφών του Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστημίου Σπάρτης, Σχολής ΤΕΚ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών, Προσκόπων, Μηχανοκίνητου Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Τμημάτων Στρατού ΚΕΕΜ, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.

....Ώρα 13.00 Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.
...Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών ο Δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

Σχόλια:

Powered by Web Agency