Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 02:03:16 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Κοινωνια | Η RAFARM στηρίζει μικρούς και μεγάλους στη Λακωνία.

Η RAFARM στηρίζει μικρούς και μεγάλους στη Λακωνία.

RfRMΗ ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι», ξεκίνησε το ταξίδι της την Πέμπτη 31 Μαΐου από τη Λακωνία, τη γενέτειρα του προέδρου της, κ. Νίκου Ρασσιά. Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με στόχο να στηρίξει την τοπική κοινωνία μέσω της προσφοράς σχολικών φαρμακείων σε δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 2018 - 2020...

...Η εκδήλωση της επίσημης παράδοσης στη Λακωνία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Αδαμαντίας Τζανετέα, του Πανοσιολογιώτατου πρωτοσύγγελου ΙΜ Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκου, Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, των προέδρων των δημοτικών σχολείων καθώς και εκπροσώπων των 2 μη κερδοσκοπικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής, της RAFARM, της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και άλλων τοπικών φορέων.

...Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν 46 σχολικά φαρμακεία, ένα για κάθε Δημοτικό σχολείο των πέντε Δήμων της Περιφέρειας Λακωνίας: Μονεμβασίας, Σπάρτης, Ευρώτα, Ελαφονήσου και Ανατολικής Μάνης. Το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών είναι εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εντός του φαρμακείου περιλαμβάνονται και οδηγίες Πρώτων Βοηθειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύθηκαν επίσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βάσει ελλείψεων που οι ίδιοι καθόρισαν, δύο μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης «Οι Άγιοι Πάντες».

...Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα κατά την έναρξη της εκδήλωσης σημείωσε, «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έναρξη του ταξιδιού από τη Λακωνία της φαρμακευτικής εταιρίας RAFARM και του οργανισμού «Άγονη Γράμμη Γόνιμη», οι οποίοι στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι» στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες μέσω της προσφοράς τους σε δημοτικά σχολεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η πρωτοβουλία τέτοιων δράσεων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση περισσότερων φορέων για ανάλογες πράξεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στηρίζει και θα στηρίζει δράσεις που αφορούν την ουσιαστική προσφορά προς τους πολίτες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα».

...Ο Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος RAFARM δήλωσε ότι: «Το ταξίδι μας ανά την Ελλάδα ξεκινά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από έναν προορισμό - ορόσημο, την πατρίδα του προέδρου και ιδρυτή μας Νίκου Ρασσιά. Με τον ίδιο ενθουσιασμό, διακριτικότητα και ευαισθησία θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες δράσεις που καλύπτουν ανεκπλήρωτες ανάγκες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι» υποστηρίζουμε δύο γενεές, παιδιά και ηλικιωμένους, που αποτελούν το μέλλον αλλά και την παράδοση της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε και να συμβάλουμε στη διασφάλιση μιας καλύτερης καθημερινότητας, τόσο μέσω της ποιότητας των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγουμε όσο και μέσω ενεργειών που έχουν θετικό αντίκτυπο στους συμπολίτες μας».

...Ο πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, Στέφανος Νόλλας σημείωσε ότι «Η εμπειρία μας μέσω των ποικίλων προγραμμάτων που έχουμε πραγματοποιήσει και οι σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει, εδώ και 12 χρόνια, με τους συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα, μας αποδεικνύει κάθε φορά ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσφοράς είναι πραγματικά ουσιαστικές για τους ανθρώπους που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα. Το πρόγραμμα 'Μικροί και Μεγάλοι' προσφέρει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και ευχή μας είναι τέτοιες πράξεις να εμπνεύσουν και άλλους συμπολίτες και να το αγκαλιάσουν οι τοπικές κοινωνίες, όπως το αγκάλιασε η Λακωνία».

Σχόλια:

Powered by Web Agency