Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 06:28:57 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Κοινωνια | Λακωνία-Καστόρι : Φωνή απόγνωσης για τις συνεχιζόμενες κλοπές.

Λακωνία-Καστόρι : Φωνή απόγνωσης για τις συνεχιζόμενες κλοπές.

astynomia 006Μια ακόμη κλοπή στους Βόρειους Δήμους, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στη περιοχή...Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καστορείου...

Παραθέτουμε την ανακοίνωση :....

...Όταν η κοινωνία εξαθλιώνεται, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν παρελθόν, όταν η φτώχεια και η ανεργία μας χτυπά την πόρτα, όταν οι κυβερνώντες αδιαφορούν για τις στοιχειώδεις ανάγκες του κόσμου που τους ανέδειξε, επόμενο είναι να θριαμβεύει η εγκληματικότητα σαν άμεση λύση «επιβίωσης». Οι μνημονιακές πολιτικές δεν εξαντλούνται «μόνο» στη σφαίρα της υψηλής πολιτικής : πλήττουν ανελέητα την καθημερινότητα μας : μαζί με σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, κλείνουν και τα αστυνομικά τμήματα των χωριών, που συντελούσαν στο ιερό δικαίωμα να νοιώθουμε ασφαλείς στα σπίτια μας. Μετά από εκατοντάδες κλοπές και στην περιοχή μας, το ποτήρι ξεχύλισε πια! Όλοι εμείς που επιλέξαμε να ζούμε , να δουλεύουμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην περιφέρεια, έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής. Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη κατάσταση με τις σχεδόν καθημερινές κλοπές και παραβιάσεις του ιδιωτικού μας χώρου! Δεν θέλουμε να χάσουμε τους κόπους χρόνων δουλειάς και προσπάθειας, δικής μας και των γονιών μας, όπως δεν θέλουμε να χάσουμε τη γαλήνη, τον ύπνο και κύρια την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.
...Ακούει κανείς από τους υψηλούς θώκους της εξουσίας?Από την κυβέρνηση? Το υπουργείο δημ.τάξης? τους περιφερειακούς και τοπικούς παράγοντες? Τους βουλευτές μας?
Τι προτείνουν να κάνουμε? Να προστρέξουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό? Να χρησιμοποιήσουμε βία ενάντια στη βία? Ή μήπως να πάρουμε των ομματιών μας και να φύγουμε?
...Επιμένουμε πεισματικά να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην ασφάλεια και την ηρεμία, για την απώλεια του οποίου υπάρχουν υπεύθυνοι, που σίγουρα δεν είναι κάποιοι μεμονωμένοι «αγιάννηδες» που κλέβουν λίγο γάλα για τα παιδιά τους...

Σχόλια:

Powered by Web Agency