Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 12:33:58 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Κοινωνια | Νοσοκομείο Σπάρτης : Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Νοσοκομείο Σπάρτης : Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις κακοποιημένες γυναίκες.

GYNAIKA.KAKOPOIHSHΤο Νοσοκομείο Σπάρτης,  ενημερώνει ότι στα πλαίσια της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες, στη δικαιοσύνη και στην τοπική κοινωνία, στο Γ.Ν. Λακωνίας λειτουργεί Ιατροδικαστικό τμήμα που καλύπτει πλήρως τα περιστατικά που άπτονται Ιατροδικαστικής διερεύνησης, κλινική εξέταση επί ζώντων και διενέργεια Νεκροψιών-Νεκροτομών.

...Ειδικά στα περιστατικά κλινικής Ιατροδικαστικής εξέτασης (ξυλοδαρμοί, σεξουαλική κακοποίηση, οδικά τροχαία ατυχήματα, εργατικά ατυχήματα κ.α.) τα θύματα σωματικών βλαβών που προσέρχονται στο νοσοκομείο μας έχουν τη δυνατότητα αφού πρώτα καταγγείλουν το συμβάν στις αρμόδιες αρχές (Εισαγγελέας, Αστυνομικό Τμήμα κ.λ.π.) να εξετάζονται από τον Ιατροδικαστή, να αξιολογούνται οι βλάβες που έχουν υποστεί και να τους χορηγείται Ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να την προσκομίσουν στα δικαστήρια, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να δικαιωθούν. Ο μόνος ιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών ή στην πιστοποίηση της σεξουαλικής βίας είναι ο ιατροδικαστής. Κανένα άλλο ιατρικό πιστοποιητικό από ιατρό διαφορετικής ειδικότητας δεν έχει αξία.
...Όσον αφορά στα περιστατικά θανάτων που γίνονται αντικείμενα Ιατροδικαστικής εξέτασης, αυτά είναι οι βίαιοι θάνατοι (ανθρωποκτονίες, ατυχήματα, αυτοκτονίες), οι ύποπτοι θάνατοι, οι αιφνίδιοι και απροσδόκητοι, καθώς επίσης οι θάνατοι ατόμων που δεν βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση. Μέχρι πρότινος οι σοροί μεταφέρονταν στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, γεγονός που επιβάρυνε το συγγενικό περιβάλλον των νεκρών με τεράστια έξοδα και μεγάλο ψυχικό κόστος.
...Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που έχει ανακηρυχθεί η 25η Νοεμβρίου, η Ιατροδικαστής του Νοσοκομείου μας κ. Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου θα παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες καθημερινά (κατόπιν τηλ. επικοινωνίας στα τηλ. 2731093337, 6939200574), σε όλα τα άτομα που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής βία.
...Παράλληλα, η Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης συμμετέχει στη δράση του διοργανώνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών την οποία και σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΟΤΣΙΟΣ

Σχόλια:

Powered by Web Agency