Βρισκεστε εδω: καλοκαιρι 2012 | Δημος Μονεμβασιας | Κυπαρισσι

Ζάρακας - Κυπαρίσσι, από την αγκαλιά του Πάρνωνα στις ακτές του Μυρτώου...

thumb kyp rissi  1 thumb kyp rissi  2 thumb kyp rissi  3

Μία περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άγρια ομορφιά... Η περιοχή του Ζάρακα καλύπτει τη νότια απόληξη του Πάρνωνα. Χαρακτηριστικό της η εναλλαγή των τοπίων, ένας μοναδικός συνδυασμός από έλατα, απότομους βράχους που καταλήγουν στη θάλασσα, καταγάλανα νερά.

Χωριουδάκια διάσπαρτα στις πλαγιές του Πάρνωνα με σπίτια που πολλές φορές θυμίζουν νησί. Όλη η περιοχή από την Κρεμαστή - χωριό μέσα στα έλατα, μέχρι το Κυπαρίσσι, τη Ρειχιά και τον Γέρακα, αξίζει την προσοχή σας. Με το αυτοκίνητό σας και με λίγή διάθεση για περιπέτεια μπορείτε να ανεβοκατέβετε τις πλαγιές και να φτάσετε σε μέρη που δε θα ξεχάσετε ποτέ.

Κυπαρίσσι..

kyparissi

Χωριό σπάνιας ομορφιάς, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Από τα έλατα βρίσκεστε μέσα σε λίγα λεπτά στα γαλαζοπράσινα νερά του Μυρτώου Πελάγους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Κυπαρίσσι επέλεγαν διάφοροι κοσμικοί για τα μπάνια τους, μέσα σε αυτούς και η πριγκήπισσα Νταϊάνα. Στο Κυπαρίσσι θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και καφέ.
 
Ρειχιά
vlyxadaΟρεινό χωριό, χτισμένο σε οροπέδιο πίσω από την κορυφή Κουλοχέρα. Λειτουργεί Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης, ενώ το καλοκαίρι ο σύλλογος σε συνεργασία με τους νέους του χωριού διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις με συναυλίες και πάρτυ. Η ρειχιά αν και ορεινό χωριό έχει τη δική της παραλία. Η παραλία Βλυχάδα, έμενε για χρόνια απάτητη, αλλά προσφάτως και με τη διάνοιξη του δρόμου, κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Από τη Ρειχιά μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε νοτιότερα και να φτάσετε μέχρι το Λιμάνι του Γέρακα και από εκεί στη Μονεμβασιά (στον Γέρακα αναφερόμαστε στη σελίδα της Μονεμβασιάς).
 
Κρεμαστή

kremasti2

Η Κρεμαστή αν και διοικητικά ανήκει στο δήμο Ευρώτα πλέον, είναι κομμάτι του Ζάρακα. Χωριό μέσα στα έλατα το χειμώνα κατοικούν περίπου μόνο 10-15 κάτοικοι, το καλοκαίρι όμως σφύζει από ζωή. Όμορφα πέτρινα σπίτια και μερικά ταβερνάκια που σας προσφέρουν εκλεκτά φαγητά ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 

Στη διαδρομή από Κυπαρίσσι προς Ρειχιά θα συναντήσετε επίσης τα χωριά Πιστάματα, Λαμπόκαμπος και Χάρακας, τα οποία επίσης το καλοκαίρι γεμίζουν με κόσμο.

Η περιοχή φημίζεται για το μέλι της, τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα της.

Σχόλια:

Powered by Web Agency