Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 05:55:36 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: καλοκαιρι 2012 | Δημος Μονεμβασιας

dimos monemvasiasΔήμος Μονεμβασίας 

Καλώς ήρθατε στο Λακωνικό Νότο… και στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Ο Δήμος Μονεμβάσιας δημιουργήθηκε με τη σημερινή δομή τουμ ύστερα από τη συνένωση 5 Καποδιστριακών Δήμων και συγκεκριμένα από τους Δήμους Ασωπού, Βοιών, Ζάρακα, Μολάων και Μονεμβασίας… Γεωγραφικά καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της νοτιοανατολικής Λακωνίας και το μεγαλύτερο μέρος της πρώην επαρχίας Επιδαύρου-Λιμηράς…

Μονεμβασια-βραχοςΕλιά Λιμάνιτοπικα προϊονταΜονεμβασια

Έχει έδρα του την πόλη των Μολάων, όπου στεγάζονται οι περισσότερες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες καθώς και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Μολάων.
Άλλες σημαντικές πόλεις του Δήμου είναι η Μονεμβασιά, η Νεάπολη και ο Ασωπός-Παπαδιάνικα, ενώ περιοχές με ταξιδιωτικές υποδομές είναι η ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς, η Ελιά, η Πλύτρα, ο Αρχάγγελος, ο Μαραθιάς, η Νεάπολη και η περιοχή των Βατίκων και το Κυπαρίσσι.

Η Μονεμβασιά θεωρείται η ιστορικότερη πόλης της γεωγραφικής ενότητας του νέου Δήμου, αλλά και η πλέον γνωστή παγκοσμίως, λόγω της φημισμένης καστροπολιτείας στο βράχο της Μονεμβασιάς, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου..

Σήμερα η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, παραμένει μία ζωντανή πόλη, διατηρώντας την αρχαιολογική της ταυτότητα, με μόνιμους κάτοικους, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και μια σύγχρονη αγορά καταστημάτων με είδη δώρων, παραδοσιακών προϊόντων κ.α.

Στο Δήμο της Μονεμβασιάς, μπορείτε να φτάσετε οδικώς με το αυτοκίνητό σας ή με το ΚΤΕΛ Λακωνίας από Αθήνα, μέσω Κορίνθου - Τρίπολης - Σπάρτης. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια πλοίων από Πειραιά και Κρήτη, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μονεμβασιά, τη Νεάπολη και το Γύθειο. Από τη Νεάπολη επίσης εκτελούνται δρομολόγια πλοίων για την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα.

ΞΕΝΑΓΟΣ - ΠΕΡΙΟΧΩΝ: 

monemvasia_new 
 elia_new
 arxagelos
 
 plytra
 kyparissi
vatika

 

Προϊόντα 

Η περιοχή φημίζεται για τα εξαιρετικά βιολογικά προϊόντα της, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και τα παραδοσιακά γλυκά, όπως τα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας. 

Στα διάφορα εστιατόρια της περιοχής θα βρείτε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μαγειρεμένες με ντόπια υλικά, θαλασσινά και φρέσκα ψάρια, πιάτα της ώρας, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές συνταγές όπως οι γκόγκλες (είδους ζυμαρικών) και τα τσαϊτια (λαχανόπιτάκια).

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε όλη τη Λακωνία και στο Δήμο Μονεμβασιάς, διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, λαϊκές αγορές, παραστάσεις, συναυλίες, λαϊκά πανηγύρια. Επισκεφτείτε την σελίδα μας με τις εκδηλώσεις για να ενημερωθείτε.

Προτάσεις για Έξοδο (φαγητό - διασκέδαση)

Επισκεφτείτε την σελίδα μας για να βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις για διασκέδαση, φαγητό ή άλλες δραστηριότητες.

Σημαντικές πληροφορίες για το Δήμο Μονεμβασιάς, μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.monemvasia.gr

 

 

Σχόλια:

Powered by Web Agency