Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 05:44:08 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Βραζιλία, συγκλονιστική ομολογία-αποκάλυψη : Η καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ ήταν πραξικόπημα !

Βραζιλία, συγκλονιστική ομολογία-αποκάλυψη : Η καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ ήταν πραξικόπημα !

BRAZILIA.TEMERΟ πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2016 μετά την καθαίρεση της αριστερής προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ με την κατηγορία της διαφθοράς, προκάλεσε πολιτικό σεισμό όταν χαρακτήρισε "πραξικόπημα" τη διαδικασία με την οποία ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία...

"Ποτέ δεν υποστήριξα το πραξικόπημα, ούτε έκανα κάτι για να γίνει", δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Roda Viva της δημόσιας τηλεόρασης TV Cultura.

Ο 78χρονος Τέμερ, βουλευτής με την κεντροδεξιά επί πολλές δεκαετίες, ήταν αντιπρόεδρος της Ρούσεφ από το 2011 μέχρι το 2016. Πήρε τη θέση της εκείνη τη χρονία, όταν, με μια αμφιλεγόμενη διαδικασία, το κοινοβούλιο την καθαίρεσε.

Καθ' όλο το διάστημα που παρέμεινε στην προεδρία η αριστερή αντιπολίτευση δεν σταμάτησε να τον χαρακτηρίζει "πραξικοπηματία". Το γεγονός ότι και ο ίδιος χρησιμοποιήσε τη λέξη "πραξικόπημα" για να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο έγινε πρόεδρος, προκάλεσε θύελλα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Το όνομα "Τέμερ" ήταν από τα πιο δημοφιλή χάσταγκ σήμερα στο Twitter και ακολουθούσε η λέξη "Golpe", που σημαίνει πραξικόπημα.

Ο Μισέλ Τέμερ κατηγορήθηκε και ο ίδιος για διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του και φέτος την άνοιξη τέθηκε δύο φορές υπό κράτηση, όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα.

Στη συνέντευξή του είπε ότι ποτέ δεν είχε για στόχο του την προεδρία. "Μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήμουν υπέρ του πραξικοπήματος", κατέληξε...

Σχόλια:

Powered by Web Agency