Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:24:48 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Κύπρος: Ξεκινά σήμερα η δίκη του ακροδεξιού Ορέστη»

Κύπρος: Ξεκινά σήμερα η δίκη του ακροδεξιού Ορέστη»

KYPROS.EGKLHMATAΑρχίζει  σήμερα η δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας του 35χρονου Νικόλα Μεταξά - γνωστός ως «Ορέστης» - για τις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών...Ο καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης. Η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

...Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

....Το τελευταίο θύμα του «Ορέστη» που βρέθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών ήταν η σορός της 6χρονης Σιέρα στη Λίμνη Μεμί.

...Ο Νικόλας Μεταξά, κατόπιν της ομολογίας του, αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και εφτά φορές με την ποινή που προβλέπει δια βίου φυλάκιση - η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

...Επιπλέον, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency