Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Υπογράφηκε το ένταλμα έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Υπογράφηκε το ένταλμα έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

ASANZ.BRETANIAΤο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε επισήμως από τη Βρετανία την έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σαγίντ Γιαβίντ, ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει ήδη την εντολή έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή (ο Ασάνζ) βρίσκεται στη φυλακή. Υπάρχει αίτημα για έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες που περάσει από το δικαστήριο αύριο (14 Ιουνίου). Ωστόσο, χθες υπέγραψα τη διαταγή έκδοσης που επικυρώθηκε και θα τεθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή Today Programme του BBC Radio 4.

...Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του ιδρυτή των Wikileaks προβλέπει να δώσει το "πράσινο φως" στη Δικαιοσύνη, με το δικαστήριο να συνέρχεται αύριο για να αποφασίσει.

...Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων για κατασκοπεία, συνομωσία και δημοσίευση απόρρητων κυβερνητικών πληροφοριών. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή 50 εβδομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για παραβίαση των όρων της εγγύησής του. Τα τελευταία επτά χρόνια βρισκόταν εγκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου είχε ζητήσει άσυλο μετά το αίτημα έκδοσης που είχε υποβάλλει η Σουηδία, όπου κατηγορείτο για υπόθεση βιασμού...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency