Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 01:42:21 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Ο πρωθυπουργός της Κίνας χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών !

Ο πρωθυπουργός της Κίνας χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών !

ZAEF.KINEZOSΟ πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ χαιρέτισε την επίλυση της διμερούς διαφοράς μεταξύ της Αθήνας και τα Σκόπια, και δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα της ηγεσίας των δύο χωρών και της σοφίας των πολιτών να είναι προσανατολισμένοι στο μέλλον.

....Ο κ. Λι κατά τη σημερινή  του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της 8ης συνόδου κορυφής των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνα (Πρωτοβουλία 16 + 1) στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, δήλωσε ότι η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

...Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Ζάεφ τόνισε τη σημασία της υποστήριξης που δίνει συνεχώς η Κίνα στη χώρα αυτή, από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα.

....Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, της γεωργίας, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού.

....Ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την από κοινού αναγνώριση των ακαδημαϊκών πτυχίων διπλωμάτων και άλλων εκπαιδευτικών πιστοποιητικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

...Στο τέλος της συνάντησης με τον Κινέζο πρωθυπουργό ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίηση του επειδή τα Σκόπια ορίστηκαν ως η έδρα του Συντονιστικού Κέντρου για την Πολιτιστική Συνεργασία της διαδικασίας συνεργασίας 16+ και ενημέρωσε τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι ότι τα Σκόπια θα φιλοξενήσουν το «φόρουμ πολιτισμού» στο πλαίσιο της διαδικασίας 16+ 1 από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency