Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 05:27:40 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Καταδίκη του Ισραήλ για τις δολοφονίες άμαχων διαδηλωτών στη Γάζα.

Καταδίκη του Ισραήλ για τις δολοφονίες άμαχων διαδηλωτών στη Γάζα.

PALAISTINH.AIMAΤο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα το Ισραήλ για «την προφανώς σκόπιμη χρήση παράνομης φονικής και άλλης υπερβολικής βίας» εναντίον άμαχων διαδηλωτών στη Γάζα και ζήτησε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις αυτές.

...Το Συμβούλιο υιοθέτησε την απόφαση αυτή, την οποία είχε υποβάλει το Πακιστάν εκ μέρους του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, με 23 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 15 αποχές. Οι ευρωπαϊκές χώρες εμφανίστηκαν διχασμένες στην ψηφοφορία, ενώ οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν καθώς αποχώρησαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πέρυσι κατηγορώντας το ότι μεροληπτεί εις βάρος του Ισραήλ.

...Oι χώρες που ψήφισαν κατά της υιοθέτησης της απόφασης είναι οι Αυστραλία, Αυστρία. Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Φίτζι, Ουγγαρία, Τόγκο και Ουκρανία.

....Η απόφαση βασίστηκε σε έκθεση του ΟΗΕ η οποία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον φόνο 189 Παλαιστινίων διαδηλωτών και τον τραυματισμό περισσότερων από 6.100 στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν πέρυσι στη Λωρίδα της Γάζας.

«.Η..στόχευση αμάχων είναι ένα σοβαρό ζήτημα και δεν θα πρέπει να συγχωρεθεί», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Ιμπραήμ Χράισι, επικαλούμενος τα στοιχεία της έκθεσης. Μεταξύ των νεκρών ήταν 35 παιδιά, δύο δημοσιογράφοι καθώς και γιατροί και νοσηλευτές, επεσήμανε.

...Από την πλευρά της η Ισραηλινή πρεσβευτής Αβίβα Ραζ Σέχτερ κατήγγειλε «τα ξεκάθαρα στοιχεία μεροληψίας εναντίον του Ισραήλ» τα οποία περιέχονται στην έκθεση. Κατηγόρησε μάλιστα το Συμβούλιο ότι αγνοεί «την πολύ πραγματική απειλή» που αποτελούν για τους 70.000 Ισραηλινούς πολίτες που ζουν κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα οι ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς.

....Στέλνει περισσότερους παρατηρητές...

Εξάλλου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε να αυξήσει την παρουσία των παρατηρητών του οργανισμού στη Λωρίδα της Γάζας. Συγκεκριμένα αποφάσισε να αναπτύξει πέντε αξιωματούχους αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να παρακολουθούν «τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις»...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency