Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 05:07:44 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Ιταλία : Η φασιστική κυβέρνηση κατέσχεσε πλοίο που διέσωσε μετανάστες !

Ιταλία : Η φασιστική κυβέρνηση κατέσχεσε πλοίο που διέσωσε μετανάστες !

METANASTES.NAYAGIO.3Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης που έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, έχοντας διασώσει την Δευτέρα 48 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών - To διασωστικό πλοίο απέτρεψε την αναχαίτιση των μεταναστών από πλοίο της λιβυκής ακτοφυλακής και τη συνεπακόλουθη επιστροφή τους στην «κόλαση» της Λιβύης...

...Το Mare Jono, που έχει ναυλωθεί από μια συλλογικότητα αριστερών οργανώσεων, διέσωσε 49 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια της Λιβύης.

"Η οικονομική αστυνομία προχωρά στην κατάσχεση του πλοίου Mare Jonio, για αυτό το συνοδεύουμε αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Λαμπεντούζα", ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να ανακριθούν τα μέλη του πληρώματος. Το Mare Jonio, που φέρει σημαία Ιταλίας, είχε μπλοκαριστεί στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα καθώς οι ιταλικές αρχές του απαγόρευσαν να ελλιμενιστεί.

Θριαμβολογεί ο ακροδεξιός Σαλβίνι....

"....Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων", δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Λίγες ώρες αργότερα, ζήτησε τη σύλληψη του πληρώματος: "Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει", ειπε.

....Στην περιοχή βρισκόταν ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως οι ακτιβιστές επιβίβασαν τους μετανάστες στο δικό τους πλοίο, για να μην τους επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη, καθώς κάποιοι από αυτούς θα κινδύνευαν να υποστούν βία. Το πρωί σήμερα το Mare Jonio είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, εν μέσω κακοκαιρίας. Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του νησιού μόνο ένας 25χρονος μετανάστης που πάσχει από πνευμονία...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency