Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 01:55:18 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Αλγερία : Ο Πρόεδρος Μπουτεφλίκα συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία .

Αλγερία : Ο Πρόεδρος Μπουτεφλίκα συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία .

ALGERIA.DIADΟ πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία σ' έναν εκλεγμένο πρόεδρο ενώ θα επιτραπεί στην αντιπολίτευση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα επιβλέψει τις εκλογές, δήλωσε σήμερα ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Ραμτάν Λαμάμρα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα μαζί με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

...Ο Λαμάμρα υπογράμμισε πως η αλγερινή κυβέρνηση αναταποκρίθηκε στα νόμιμα αιτήματα του αλγερινού λαού.

....Στο μεταξύ, χιλιάδες φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι του τομέα της υγείας διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου καλώντας τον πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί, ενώ μια ομάδα με επικεφαλής ακτιβιστές και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης κάλεσε τον ισχυρό στρατό να μην επέμβει.

...Στο πρώτο απ' ευθείας μήνυμα προς τον στρατό από ηγέτες που αναδεικνύονται από τις μαζικές διαδηλώσεις που διεξάγονται εδώ και σχεδόν έναν μήνα εναντίον του Μπουτεφλίκα, ο Εθνικός Συντονισμός για την Αλλαγή ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει «να διαδραματίσουν τον συνταγματικό ρόλο τους χωρίς να αναμιγνύονται στην επιλογή του λαού».

....Μεταξύ των γνωστότερων μελών της νέας ομάδας περιλαμβάνονται ο δικηγόρος και ακτιβιστής Μούσταφα Μπουσάσι, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Καρίμ Ταμπού και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Άλι Μπενουάρι, καθώς και οι Μουράντ Ντίνα και Καμέλ Γκουεμάζι, που ανήκουν στο εκτός νόμου Ισλαμιστικό Κόμμα.

....Η Ζουμπίντα Ασούλ, επικεφαλής ενός μικρού πολιτικού κόμματος, είναι μέχρι στιγμής η μοναδική γυναίκα.

...Φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ γιατροί άρχισαν σε άλλο σημείο πορεία διαμαρτυρίας. «Δεν θα σταματήσουμε την πίεσή μας μέχρι να φύγει ο Μπουτεφλίκα», λέει ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ατζίμι.

....Κατά τη σημερινή επέτειο από το τέλος του πολέμου της ανεξαρτησίας της Αλγερίας, διαδηλώνουν επίσης καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και εργαζόμενοι του ιατρικου τομέα, όπως γιατροί και νοσηλευτές, έκαναν γνωστό δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency