Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 03:57:11 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Μολδαβία: Πρώτο το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις χθεσινές εκλογές.

Μολδαβία: Πρώτο το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις χθεσινές εκλογές.

MOLDABIAΤο φιλορωσικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Μολδαβία, κερδίζοντας περισσότερο από το 30% των ψήφων, κάτι που ωστόσο δεν θα του επιτρέψει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

...Μετά την καταμέτρηση περίπου του 98% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Ίγκορ Ντοντόν κερδίζει το 31,4% των ψήφων, το ACUM –ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός—το 26% και το Δημοκρατικό Κόμμα του εκατομμυριούχου Βλαντ Πλαχότνιουτς, το οποίο είχε την πλειοψηφία στο απερχόμενο κοινοβούλιο, το 24%.

...Το κόμμα του επιχειρηματία Ίλαν Σορ, που έχει καταδικαστεί για μια υπόθεση διαφθοράς, επίσης κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο με 8,5%.

...Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία για να τερματίσει τον διχασμό στη χώρα.

...Η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία με 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι διχασμένη εδώ και χρόνια μεταξύ των υποστηρικτών της προσέγγισης με τη Ρωσία, οι οποίοι έφεραν στην προεδρία τον Νοέμβριο του 2016 τον Ντοντόν, και αυτών που επιθυμούν την ενσωμάτωση στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της κυβέρνησης, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές πολιτικές κρίσεις...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency