Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 11:33:07 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Βρετανία: Παραιτούνται τρεις βουλεύτριες του Συντηρητικού Κόμματος

Βρετανία: Παραιτούνται τρεις βουλεύτριες του Συντηρητικού Κόμματος

BRETANIA.TER.MEIΤρεις φιλοευρωπαίες βουλεύτριες του Συντηρητικού Κόμματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι παραιτούνται και προσχωρούν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων --που δημιούργησαν τη Δευτέρα βουλευτές των Εργατικών που αποχώρησαν από το κόμμα-- επιφέροντας πλήγμα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τις προσπάθειές της να συσπειρώσει το κόμμα της γύρω από τα σχέδιά της για το Brexit.

...Η νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα» συγκεντρώνει 11 μέχρι στιγμής βουλευτές, όσους διατηρεί το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και έναν περισσότερο από το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP (10 βουλευτές), που στηρίζει την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

...Το κόμμα των Συντηρητικών έχει πλέον τρεις λιγότερους βουλευτές (314) από όσους είχε στις γενικές εκλογές του 2017, ενώ το κόμμα των Εργατικών έχει 14 λιγότερους - οι οχτώ προσχώρησαν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα» και οι άλλοι έξι, που είχαν εκλεγεί με τους Εργατικούς, διατηρούν τις έδρες τους ως ανεξάρτητοι πλέον (δηλαδή συνολικά 248).

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, όταν υποστηρίζεται από το DUP (δηλαδή 324 βουλευτές), αφού το σύνολο των εδρών όλων των υπόλοιπων κομμάτων ανέρχεται σε 318. Δεν υπολογίζονται οι εφτά βουλευτές του βορειο-ιρλανδικού Sinn Fein, που αν και εξελέγησαν δεν καταλαμβάνουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας διατηρεί 35 έδρες, το Plaid Cymru τέσσερις, οι Πράσινοι μία και οι ανεξάρτητοι οχτώ.

...Οι σημερινές παραιτήσεις αποδυναμώνουν περαιτέρω τη θέση της Μέι στο κοινοβούλιο και μάλιστα σε μια περίοδο που χρειάζεται να κερδίσει την κρίσιμης σημασίας ψηφοφορία για την έγκριση οποιασδήποτε συμφωνίας καταφέρει να συνάψει με την ΕΕ για το Brexit...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency