Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 10:46:20 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών, ενάντια στον ακροδεξιό Ορμπαν.

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών, ενάντια στον ακροδεξιό Ορμπαν.

OYGGARIA.AKADHMIAXιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών (MTA) στη Βουδαπέστη χθες Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κυβερνητικές αποφάσεις που πολλοί εξέλαβαν ως απόπειρα περιορισμού της ανεξαρτησίας αυτού του ιδρύματος έρευνας, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Merce.

.....Οι διαδηλωτές εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή τους να προστατευθεί η MTA από τις αλλαγές στον τρόπο που κατανέμονται τα κεφάλαια για την έρευνα. Κατ' αυτούς, οι αλλαγές που προωθούνται σημαίνουν πως τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας θα τις λαμβάνει η εθνικιστική, συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

....Με βάση τις αλλαγές, που προώθησε τον Μάιο ο υπουργός Τεχνολογίας και Καινοτομίας Λάσλο Πάλκοβιτς, σχεδόν τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησης της MTA περιέρχονται στον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών του.

....Οι ερευνητές είναι πλέον αναγκασμένοι να ανταγωνίζονται με άλλους θεσμούς για κονδύλια. Τα μελλοντικά βήματα προβλέπουν τη συγχώνευση των δικτύων έρευνας της MTA στα πανεπιστήμια με νέα, κρατικά ερευνητικά ιδρύματα...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency