Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Γερμανία: Καταδίκη των ακροδεξιών φαινομένων μέσα στην αστυνομία.

Γερμανία: Καταδίκη των ακροδεξιών φαινομένων μέσα στην αστυνομία.

GERMANIA.BOYLHΕκπρόσωποι όλων των κομμάτων στη Γερμανική βουλή καταδικάζουν την πιθανή εμπλοκή πέντε αστυνομικών από τη Φρανκφούρτη σε εγκληματικές πράξεις με ακροδεξιά κίνητρα.Πέντε αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απειλούσαν να δολοφονήσουν ένα δικηγόρο τουρκικής καταγωγής ενώ ακροδεξιές απειλές έχουν εκφραστεί και κατά μιας γυναίκα εισαγγελέως...

...Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα πέντε αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απειλούσαν να δολοφονήσουν ένα δικηγόρο τουρκικής καταγωγής στη Φρανκφούρτη ενώ ακροδεξιές απειλές έχουν εκφραστεί και κατά μιας γυναίκα εισαγγελέα επίσης στη Φρανκφούρτη. Η εισαγγελία κατηγορεί τους πέντε υπόπτους αστυνομικούς για παρότρυνση σε πράξεις μίσους και τη χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων.

...Ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ελέγχει τις μυστικές υπηρεσίες, Άρμιν Σούστερ, ζητά από την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και το στρατό να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι αφορά ακροδεξιές δραστηριότητες στις γραμμές τους.

....Ο βουλευτής των Πρασίνων από τη Φρανκφούρτη, Όμιντ Νούριπουρ, επισημαίνει ότι το ζητούμενο για την αστυνομία τώρα είναι να μην χάσει την εμπιστοσύνη των πολιστών, εξ ου και η αναγκαιότητα της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Ο επίσης βουλευτής της Φρανκφούρτης, Άχιμ Κέσλερ, από το Κόμμα των Φιλελευθέρων προτείνει να δημιουργηθούν δομές στην αστυνομία που να διευκολύνουν τους αστυνομικούς να καταγγέλουν ακροδεξιές δραστηριότητες συναδέλφων τους....(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency