Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | ΗΠΑ : Στάχτη εκατομ. στρέμματα δάσους στη Καλιφόρνια.

ΗΠΑ : Στάχτη εκατομ. στρέμματα δάσους στη Καλιφόρνια.

USA.kalifornia-fotiaΜαίνεται ακόμα η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ...Δύο εστίες που μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια ενώθηκαν και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής των δυτικών ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές. Οι δύο φωτιές, που αποκαλούνται πλέον μαζί «η πυρκαγιά του Μεντοσίνο Κόμπλεξ», έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια 1.148.500 στρέμματα εδάφους, μια επιφάνεια που πλησιάζει τις διαστάσεις ολόκληρης της αχανούς πόλης του Λος Άντζελες, και δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο παρά μόλις κατά το 30%, διευκρίνισε η υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

...Η πυροσβεστική εκτιμά ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον εννέα ημέρες, προκειμένου να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη μεγάλη φωτιά του Μεντοκίνο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι σφοδροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο αναμένεται να υπερβεί τους 43 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.

...Μέχρι στιγμής, οι φλόγες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 75 κατοικίες, ενώ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Συνολικά,ανά την πολιτεία μαίνονται ανεξέλεγκτες 17 μεγάλες πυρκαγιές. Ένα δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Καρ, όπου το Σάββατο εντοπίστηκε νεκρός ένας 21χρονος εργάτης της εταιρείας ηλεκτρισμού PG&E Corp. Πρόκειται για το έβδομο θύμα της συγκεκριμένης φωτιάς, η οποία έχει καταστρέψει 160.000 στρέμματα γης στην περιοχή, βόρεια του Σακραμέντο...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency