Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 02:33:51 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Στην Ισπανία το Aquarius και άλλα δύο πλοία που μεταφέρουν 630 μετανάστες.

Στην Ισπανία το Aquarius και άλλα δύο πλοία που μεταφέρουν 630 μετανάστες.

METANASTES.SKAFOS.NEOΟι 630 μετανάστες που παραμένουν από την Κυριακή μπλοκαρισμένοι στα ανοιχτά των ακτών της Μάλτας, πάνω στο πλοίο Aquarius, ξεκίνησαν απόψε το μακρύ ταξίδι τους για την Ισπανία, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée...

...Ορισμένοι από τους μετανάστες έχουν επιβιβαστεί σε δύο ιταλικά πλοία, τα οποία κατευθύνονται επίσης στην Ισπανία.

...Η ΜΚΟ που έχει ναυλώσει το Aquarius για να βοηθήσει τους μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, διευκρίνισε ότι τα πλοία ξεκίνησαν στις 22.00 (ώρα Ελλάδας). Το ταξίδι τους θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

«Εμετική η γραμμή της Ιταλίας στο μεταναστευτικό» λέει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Μακρόν

...Η Ρώμη στο εξής θέλει να δέχεται μόνον πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της, τα οποία μεταφέρουν ανθρώπους που διασώθηκαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην κεντρική Μεσόγειο. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (τουλάχιστον σύμφωνα με την βούληση της κυβέρνησης Κόντε) δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιταλικά λιμάνια.

«Προμήθειες θα παραδοθούν στο Aquarius σε λίγο από ιταλικό πλοίο», ανακοίνωσε η οργάνωση στοTwitter - και λίγο αργότερα  έγινε γνωστό πως πράγματι παραδόθηκαν στο πλοίο από ιταλικό πλοίο. Το κέντρο συντονισμού στην Ρώμη «σχεδιάζει να μεταφέρει αργότερα τους διασωθέντες σε ιταλικά πλοία και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς την Ισπανία», διευκρίνισε η SOS Méditerranée...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency