Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 08:08:11 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | ΗΠΑ : Εκδόθηκε στον Παναμά, ο πρώην πρόεδρος Ρ. Μαρτινέλι.

ΗΠΑ : Εκδόθηκε στον Παναμά, ο πρώην πρόεδρος Ρ. Μαρτινέλι.

MARTINELIΟ πρώην πρόεδρος του Παναμά Ρικάρδο Μαρτινέλι, ο οποίος εκδόθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, αφίχθη τη Δευτέρα στην πατρίδα του, όπου είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία πως κατασκόπευε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους όταν βρισκόταν στην εξουσία. Ο Μαρτινέλι, πρόεδρος του Παναμά από το 2009 ως το 2014, αφίχθη το πρωί στην πόλη του Παναμά με πτήση από τη Φλόριντα.

Ο 66χρονος πρώην αρχηγός του κράτους μετήχθη από ομοσπονδιακή φυλακή στο Μαϊάμι στο αεροδρόμιο με όχημα της αστυνομίας και περασμένες χειροπέδες στους καρπούς. «Είμαι έτοιμος να παρακολουθήσω το Μουντιάλ!», πέταξε στους δημοσιογράφους, υψώνοντας έναν αντίχειρα, πριν από την επιβίβαση. Ο Μαρτινέλι κατηγορείται ότι διασπάθισε χρήματα του δημοσίου για να συστήσει ένα κρατικό δίκτυο υποκλοπών και παρακολουθήσεων όταν βρισκόταν στην εξουσία στη χώρα του.

Υποκλέπτονταν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις 150 και πλέον προσώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και δημοσιογράφων. Επίσης φέρεται αναμεμιγμένος σε περίπου είκοσι υποθέσεις διαφθοράς, αλλά αυτό δεν αναφερόταν στο αίτημα έκδοσης που υπεβλήθη στις ΗΠΑ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προσαχθεί σε δίκη για αυτές. Ο πρώην πρόεδρος δηλώνει αθώος και θύμα μιας «βεντέτας» από μέρους του νυν ηγέτη της χώρας Χουάν Κάρλος Βαρέλα, του πρώην αντιπροέδρου του.

Σχόλια:

Powered by Web Agency