Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 06:00:51 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Μεξικό: Ο κεντροαριστερός υποψήφιος αυξάνει τη διαφορά του...

Μεξικό: Ο κεντροαριστερός υποψήφιος αυξάνει τη διαφορά του...

MEXICO.LOPESΟ κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αύξησε τη διαφορά του έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του ενόψει των εκλογών της 1ης Ιουλίου σε σχεδόν 17 εκατοστιαίες μονάδες, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή...

...Η δημοσκόπηση της εταιρείας Consulta Mitofsky πιστώνει τον Λόπες Ομπραδόρ, που διεκδικεί την προεδρία του Μεξικού για τρίτη φορά, με το 37,2% των προθέσεων ψήφου, από 32,6% τον Μάιο και 31,9% τον Απρίλιο.

...Ο Ρικάρντο Ανάγια, ο υποψήφιος της παράταξης «Το Μεξικό Εμπρός», μιας συμμαχίας δεξιάς-αριστεράς στην οποία συμμετέχουν τρία κόμματα, είδε το δικό του ποσοστό να υποχωρεί ελαφρά, στο 20,3%, έναντι 20,5% τον Μάιο, στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Μιτόφσκι.

...Το ποσοστό του υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, του Χοσέ Αντόνιο Μιντ, αυξήθηκε στο 17,1%, από 14,5% τον Μάιο.

....Τα στοιχεία της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν πάντως ότι το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) δεν μοιάζει να είναι σε θέση να ανακτήσει τη δημοφιλία του, εν μέσω της πιο αιματηρής προεκλογικής εκστρατείας στη σύγχρονη μεξικανική ιστορία.

....Το βράδυ της Παρασκευής ο Φερνάντο Πουρόν, υποψήφιος του PRI για μια έδρα στο Κογκρέσο και πρώην δήμαρχος της Πιέδρας Νέγρας, στην Πολιτεία Κοαουίλα, έπεσε νεκρός όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές του καθώς αποχωρούσε από ένα ντιμπέιτ. Η δολοφονία του καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

...Ο φόνος του Πουρόν ήταν ο πρώτος ενός υποψηφίου για το ομοσπονδιακό Κογκρέσο και αύξησε στους 112 τον απολογισμό των υποψήφιων ή των αιρετών που έχουν δολοφονηθεί αφότου άρχισε η προεκλογική εκστρατεία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Etellekt, εταιρεία συμβούλων για θέματα ασφαλείας.

....Η δημοσκόπηση της Μιτόφσκι διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από την 3η ως την 5η Ιουνίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3,1%. Το 22,2% του δείγματος δεν εξέφρασε καμία προτίμηση.

...Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως ο Λόπες Ομπραδόρ αυξάνει το προβάδισμά του καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, αλλά ορισμένες καταγράφουν μικρή αύξηση του ποσοστού του Ανάγια...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency