Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:58:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Μαλαισία : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην πρωθυπουργό.

Μαλαισία : Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην πρωθυπουργό.

MALAISIA.APAGOREYSHΟ νέος πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ δήλωσε σήμερα ότι εμπόδισε τον προκάτοχό του Νατζίμπ Ραζάκ να φύγει από την χώρα κι απέλυσε τον ειδικό εισαγγελέα, που είχε απαλλάξει τον Ραζάκ, από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων...

"...Είναι αλήθεια ότι εμπόδισα τον Νατζίμπ  να εγκαταλείψει την χώρα. Όπως γνωρίζω ο ίδιος και η σύζυγος του (εμποδίστηκαν να φύγουν). Δεν έχω ενημερωθεί για άλλους ανθρώπους," δήλωσε ο Μαχατίρ στους δημοσιογράφους, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

...Οι αρμόδιες αρχές μετανάστευσης, εξέδωσαν ταξιδιωτική απαγόρευση για το εξωτερικού κατά του Νατζίμπ και της συζύγου του, νωρίτερα σήμερα. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση ανοίγει και πάλι τις έρευνες, για το σκάνδαλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου (1MDB).

...Ο Νατζίμπ είχε προηγουμένως ανακοινώσει μέσω Facebook ότι φεύγει για διακοπές με την οικογένειά του εκτός Μαλαισίας και ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Υπηρεσία Μετανάστευσης, μέσω Facebook επίσης ανακοίνωσε ότι έχει απαγορευθεί στον Νατζίμπ και στη σύζυγό του Ροσμά Μανσόρ να φύγουν από τη Μαλαισία.

...Ο 64χρονος έχασε τις εκλογές την περασμένη εβδομάδα από τον πρώην πρωθυπουργό Μαχάτιρ Μοχάμαντ. Ο 92χρονος Μαχατίρ Μοχαμάντ έχει δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη τον Ραζάκ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάχρηση πόρων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο (1MDB) που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2009 και σήμερα είναι χρεωμένο με το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

...Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες αλλά έχει αναλάβει όλες τις ευθύνες για την εκλογική ήττα.

...Την Τρίτη θα απελευθερωθεί ο Ανουάρ Ιμπραχίμ...

...Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο Reuters η κόρη του φυλακισμένου ηγέτη της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ, ο βετεράνος πολιτικός θα απελευθερωθεί την Τρίτη.

...Ο νέος πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ δήλωσε ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Ανουάρ, που είναι πρώην πολιτικός αντίπαλος του.

"Ναι" έγραψε η Νουρούλ σε μήνυμα στο κινητό της, απαντώντας σε ερώτηση για την επιβεβαίωση της απελευθέρωσης του πατέρα της, την Τρίτη. Για την απελευθέρωση του Ανουάρ, απαιτείται η απόδοση χάρης, από τον μονάρχη της χώρας...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency