Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:56:54 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Νικαράγουα: Ο Ορτέγκα αρχίζει εθνικό διάλογο.

Νικαράγουα: Ο Ορτέγκα αρχίζει εθνικό διάλογο.

nikaragoya.ortegkaΟ πρόεδρος της Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγκα αποδέχθηκε τους δύο όρους που αποτελούσαν προϋπόθεση για τον εθνικό διάλογο και είχαν τεθεί από την Επισκοπική Διάσκεψη μετά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα 49 θανάτους...

...Οι επίσκοποι που παίζουν ρόλο διαμεσολαβητή στη χώρα είχαν θέσει τους εξής δύο όρους για την έναρξη διαλόγου: να τερματιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων και να δοθεί άδεια στην Διαμερικανική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου των 49 ατόμων από την έναρξη της κοινωνικής αναταραχής μέχρι σήμερα.

«...Δεχόμαστε να εργαστούμε για κάθε σημείο από αυτά που θέτουν οι επίσκοποι λαμβάνοντας υπόψη ότι καθένα αποτελεί απόδειξη καής θέλησης», αναφέρει ο πρόεδρος της Νικαράγουας σε επιστολή του απέστειλε στην Επισκοπική Διάσκεψη.

...Ο Ντανιέλ Ορτέγκα προσέθεσε ακόμα ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε αυτή την έκκληση για διάλογο προκειμένου να επικρατήσει πνεύμα ειρήνης ανάμεσα σε όλους τους πολίτες της χώρας.

...Περίπου700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και αρκετοί έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου.

...Ο 72χρονος Ορτέγκα που βρίσκεται στην εξουσία από το 1979 μέχρι το 1990 και από το 2007 μέχρι σήμερα ελπίζει ότι η Καθολική Εκκλησία θα παίξει ρόλο διαμεσολαβητή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency