Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 10:11:00 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Περού: Αρχισε τη θητεία του ο νέος πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα .

Περού: Αρχισε τη θητεία του ο νέος πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα .

PEROY.viscaraΟ Μαρτίν Βισκάρα, ο νέος πρόεδρος του Περού, άρχισε τη θητεία του με ποσοστό αποδοχής 57%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα El Comercio την Κυριακή...Πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, ο Βισκάρα ανέλαβε την εξουσία την 23η Μαρτίου, αφού ο προκάτοχός του, ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, παραιτήθηκε εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς κι εξαγοράς ψήφων στο Κογκρέσο.

...Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Ελ Κομέρσιο, το 13% των Περουβιανών αποδοκιμάζει τον Βισκάρα, ενώ το 30% δεν έδωσε απάντηση, κάτι που υποδεικνύει ότι μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δεν έχει σχηματίσει ακόμα άποψη και παραμένει αναποφάσιστο απέναντί του.

...Οι περισσότεροι πολίτες της χώρας δεν ήξεραν καν το όνομά του πριν ο Βισκάρα ορκιστεί πρόεδρος, εν μέσω της χειρότερης πολιτικής κρίσης στο Περού τις τελευταίες σχεδόν δύο δεκαετίες. Ο Βισκάρα είχε διττό ρόλο, τόσο αυτόν του αντιπροέδρου όσο και αυτόν του πρεσβευτή της χώρας του στον Καναδά.

...Ο Μαρτίν Βισκάρα καλείται να κυβερνήσει το Περού, τη χώρα που κατατάσσεται δεύτερη στην παραγωγή χαλκού παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση του Κογκρέσου, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, μέχρι το 2021.

...Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.289 προσώπων έγινε από τη 10η ως τη 12η Απριλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2,7%.

...Ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος Κουτσίνσκι παραιτήθηκε αντιμέτωπος με τη βέβαιη παύση του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη από το Κογκρέσο εξαιτίας των δοσοληψιών του με τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική Odebrecht, που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολυπλόκαμου σκανδάλου διαφθοράς έρευνες για το οποίο διεξάγονται σε διάφορα κράτη...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency