Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 06:12:28 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | ΗΠΑ : Ποιοι ήταν οι στόχοι του χτυπήματος στη Συρία.

ΗΠΑ : Ποιοι ήταν οι στόχοι του χτυπήματος στη Συρία.

POLEMOS.USAΚατά τους ισχυρισμούς του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, επλήγησαν εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος, ενώ τα χτυπήματα ήταν πολύ πιο ισχυρά από εκείνα που έγιναν πέρυσι, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν με 58 πυραύλους την αεροπορική βάση Shayrat μετά από επίθεση με χημικά...

«....Προφανώς, το καθεστώς Άσαντ δεν έλαβε το μήνυμα πέρυσι. Τα νέα χτυπήματα στέλνουν τώρα ένα πολύ σαφές μήνυμα στο καθεστώς ότι δεν θα πρέπει να διαπράξουν άλλη επίθεση χημικών όπλων για την οποία θα λογοδοτήσουν», σημείωσε ο Μάτις.
«Είναι καιρός όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν επειγόντως για να τερματίσουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ στη Γενεύη», πρόσθεσε.

...Παράλληλα τόνισε ότι «τα πλήγματα είχαν σχεδιαστεί με μεγάλη λεπτομέρεια έτσι ώστε να αποφευχθούν απώλειες αμάχων και ξένων πολιτών».

...Οι στόχοι...

...Ο πρώτος στόχος, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ήταν ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού. Η στρατιωτική μονάδα ήταν κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και δοκιμών χημικών και βιολογικών παραγόντων, ανέφερε ο στρατηγός Ντάνφορντ.

...Ο δεύτερος στόχος ήταν μια «μονάδα αποθήκευσης χημικών όπλων» δυτικά του Χομς. «Εκτιμάμε ότι αυτή ήταν η πρωτεύουσα θέση του συριακού εξοπλισμού παραγωγής αερίου Σαρίν και πρόδρομων ουσιών», πρόσθεσε.

...Ο τρίτος στόχος ήταν μια εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων όσο και ένας σημαντικός διοικητικός σταθμός.

«Μακροπρόθεσμη υποβάθμιση»

...Στόχος των πληγμάτων είναι να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Συρίας για χημικό και βιολογικό πόλεμο.

...Αναφερόμενος στην αντίδραση των Συριακών δυνάμεων ο Ντάνφορντ επεσήμανε ότι υπήρξαν αναφορές για αντιαεροπορική δραστηριότητα της Συρίας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά της, «πάντως δεν υπήρξαν συμμαχικές απώλειες», κατέληξε...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency