Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 10:14:26 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Κύπρος : Ο Σαββίδης ήταν παρών στην ορκωμοσία Αναστασιάδη.

Κύπρος : Ο Σαββίδης ήταν παρών στην ορκωμοσία Αναστασιάδη.

SABBIDHS«Δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα» από την συμπερίληψη του Ιβάν Σαββίδη στον κατάλογο των α...τόμων, που παρέστησαν στην Βουλή κατά την τελετή διαβεβαίωσης του προέδρου Αναστασιάδη, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος...

...Ο Ιβάν Σαββίδης, είπε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου βρισκόταν στην Κύπρο για δικές του υποθέσεις και απευθύνθηκε στο προεδρικό, εκδηλώνοντας επιθυμία να παρευρεθεί στην τελετή.

Το προεδρικό αποδέχθηκε, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «γιατί ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολιτική και επιχειρηματική προσωπικότητα, καθώς και ποδοσφαιρικός παράγοντας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε να τον γνωρίζει».

...Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, το προεδρικό δεν έχει ευθύνη για την ταξιθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν υπήρξε αυστηρό πρωτόκολλο.

...Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΑΚΕΛ ζήτησε εξηγήσεις για τον προσκεκλημένο του Κύπριου προέδρου.

...Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε πως «το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα και έμειναν εκτός τελετής πολλά πρόσωπα. Είναι άξιον απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και βρέθηκε και δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας».

...Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο σημαντική τελετή. Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να διευκρινίσει ποιος τηλεφώνησε για να εξασφαλίσει θέση στον Ιβάν Σαββίδη»...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency