Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 07:00:22 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Συρία : Κομμένη στα δύο η Αν. Γούτα.

Συρία : Κομμένη στα δύο η Αν. Γούτα.

BOMBARD.POLEMOSΤο καθεστώς Άσαντ συνέχισε  τους βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας δεκαεννέα αμάχους, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα - Η Μόσχα λέει πως «μερικοί αντάρτες θέλουν να βγουν από τη Γούτα» - «Οι αντάρτες θα υπερασπιστούν το έδαφός τους και δεν διαπραγματεύονται την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση», δηλώνει ηγέτης τους...

...Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν επί της ουσίας κόψει στα δύο τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

...Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν φέρει εντός πεδίου βολής τη λωρίδα εδάφους που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του θύλακα, κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την πυκνοκατοικημένη περιοχή στις πύλες της Δαμασκού.

...Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, συμπλήρωσε ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περισσότερο από το 50% του θύλακα», σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις κινούνται προς την μεγάλη πόλη της Ντούμας και τις δυτικές κοινότητες της περιοχής, αφού κατέλαβαν περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

«...Τουλάχιστον 45 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας», ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι μόνο οι επιδρομές στην Χαμουρίγιε σκότωσαν 16 ανθρώπους

...19 άμαχοι νεκροί την Τρίτη...

...Το συριακό καθεστώς συνέχισε και χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ανατολικής Γούτας, σκοτώντας δεκαεννέα αμάχους, την ίδια ώρα που οι χερσαίες δυνάμεις προελαύνουν με ταχείς ρυθμούς στις αγροτικές περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα.

...Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά. Τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο την Δευτέρα από το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency