Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 01:03:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Τουρκία : Στη φυλακή η φοιτήτρια που «ενόχλησε» τον Ερντογάν.

Τουρκία : Στη φυλακή η φοιτήτρια που «ενόχλησε» τον Ερντογάν.

TOYRKIA.FOITHTRIA.yiyitH Χελίν Γιγίτ, φοιτήτρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας (ΤΚΗ) στην Αμάσια, συνελήφθη με κατηγορίες για προσβολή δημόσιου αξιωματούχου και προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας λόγω αναρτήσεων στα social media το 2014 και το 2016...

...Η Γιγίτ κατέθεσε στον εισαγγελέα και ακολούθως μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με αίτημα για προφυλάκιση. Στην συνεδρίαση που έγινε αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες η προφυλάκιση της Γιγίτ. Το ΤΚΗ αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στην προφυλάκιση της Χελίν Γιγίτ.

...Η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας για τη φοιτήτρια...

...Η ανακοίνωση του ΤΚΗ έχει ως εξής:

Η φοιτήτρια και μέλος του κόμματος μας Χελίν Γιγίτ, ένεκα αναρτήσεων στα social media, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με κατηγορίες για «προσβολή δημόσιου αξιωματούχου» και «προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας». Για μια aκόμη φορά διαμαρτυρόμαστε για αυτή την πρακτική εκφοβισμού που ακολουθεί το ΑΚΡ για να φιμώσει κάθε αντιπολιτευόμενο.

...Δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απόπειρα της οπισθοδρομικής εξουσίας του ΑΚΡ να τιμωρεί με το ένδυμα της ¨προσβολής προέδρου της Δημοκρατίας¨. Το μέλος του κόμματος να απελευθερωθεί το συντομότερο. Δεν θα υποκύψουμε στις παράνομες και καταπιεστικές πρακτικές του ΑΚΡ...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency