Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 07:38:41 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Στους δρόμους οι Βούλγαροι ενάντια στη Δεξιά.

Στους δρόμους οι Βούλγαροι ενάντια στη Δεξιά.

BOYLGARIA.DIADHLOSHΟι Βούλγαροι διαδήλωσαν στη Σόφια ζητώντας τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πάταξη της διαφθοράς με αφορμή την ανάληψη χθες της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία...

"Η δύναμη στη διαφθορά", αναφερόταν σε πανό που απαντούσε στο σύνθημα της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ: "...Η δύναμη στην Ένωση...".

...Οικολόγοι, φιλορωσικές οργανώσεις, όπως και αντιευρωπαϊκές, αλλά και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, αστυνομικοί και συνταξιούχοι ζήτησαν μεταξύ άλλων -σε περίπου δέκα διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας- αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

...Μόνον οι αστυνομικοί πήραν άμεσα απάντηση, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δέχθηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια λεβ (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ) για να αυξηθούν οι μισθοί τους.

...Ομάδα πολιτών που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συγκεντρώθηκε για να κάψει τη σημαία και των δύο αυτών θεσμών, με σύνθημα "Έξω το ΝΑΤΟ", κάτι το οποίο ζητεί μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών στη Βουλγαρία που είναι μια από τις πιο φιλοευρωπαϊκές χώρες...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency