Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 10:53:56 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Φιλιππίνες: Δικηγόροι προσφεύγουν στο Ανώτατο δικαστήριο κατά του προέδρου Ντουέρτε.

Φιλιππίνες: Δικηγόροι προσφεύγουν στο Ανώτατο δικαστήριο κατά του προέδρου Ντουέρτε.

FILIPPINES.PRESINTENTΜια ομάδα δικηγόρων στις Φιλιππίνες προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον αιματηρό πόλεμο του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη εκστρατεία η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να σκοτώνει και να παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες...

...Ο πόλεμος που κήρυξε πριν από 15 μήνες η κυβέρνηση των Φιλιππίνων επιτρέπει στην αστυνομία να «καταργεί» και να «εξουδετερώνει» στόχους, ουσιαστικά δίνοντας στις δυνάμεις ασφαλείας άδεια να σκοτώνουν φερόμενους χρήστες και διακινητές.

...Η πρακτική της κατάρτισης καταλόγων «ναρκο- προσωπικοτήτων» και η παρότρυνση προς τους πολίτες να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες ισοδυναμούν με την κατάρτιση καταλόγων στόχων, επισημαίνεται στην έκθεση των δικηγόρων, οι οποίοι ζητούν να επέμβει η δικαιοσύνη για να ερευνήσει χιλιάδες υποθέσεις φόνων Φιλιππινέζων από την αστυνομία.

«...Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών που διεξάγει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τα παράνομα ναρκωτικά, το έγκλημα και τη διαφθορά», δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Ντιόκνο, πρόεδρος της οργάνωσης Free Legal Assistance Group (FLAG).

«...Θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο τον φόνο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, κυρίως φτωχών», τόνισε.

...Η προσφυγή των δικηγόρων κατατέθηκε την ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις κατά της εκστρατείας αυτής του Ντουτέρτε, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να την αναστείλει ανεξάρτητα από την αιματοχυσία. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δηλώνει μάλιστα έτοιμος να πάει στη φυλακή προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες από τα εγκλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά.

...Αν και οι Φιλιππινέζοι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την εκστρατεία του Ντουτέρτε, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επιφυλάξεις για την εκστρατεία έχουν επηρεάσει αρνητικά τη δημοτικότητα του Φιλιππινέζου προέδρου.

...Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας των Φιλιππίνων, 3.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις σύλληψης ένοπλων υπόπτων οι οποίοι φέρονται να αντιστάθηκαν στη σύλληψη...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency