Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 12:21:43 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | κοσμος | Η Καταλονία θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Η Καταλονία θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

ISPANIA.KATALONIAΗ Καταλονία θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά το δημοψήφισμα, η οποία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα καταδείξουν την επικράτηση του «ναι», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«...Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία εμείς δεν ονομάζουμε "μονομερή" ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, προβλέπεται στο νόμο για το δημοψήφισμα ως μια εφαρμογή των αποτελεσμάτων. Εμείς θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει ο νόμος» υπογράμμισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του δικτύου.

...Η κυβέρνηση της Καταλονίας δηλώνει ότι το 90% και πλέον των πολιτών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία. Το δημοψήφισμα κηρύχθηκε παράνομο από τις ισπανικές αρχές και η συμμετοχή ανήλθε σε ποσοστό 43%.

...Ο καταλανικός νόμος που άνοιξε τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναφέρει ότι το κοινοβούλιο της Καταλονίας θα κηρύξει την ανεξαρτησίας της περιφέρειας εντός 48 ωρών αφού η εκλογική επιτροπή της περιοχής επικυρώσει επίσημα την επικράτηση του «ναι».

...Δεν κάνει πίσω ούτε η Ισπανία...

...Η Ισπανία δεν θα χωρισθεί, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που οργανώθηκε από την αυτονομιστική ηγεσία της Καταλονίας και μία ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της σιωπηλής πλειοψηφίας στην Βαρκελόνη κατά της απόσχισης.

...Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος χωρισμού της Ισπανίας, ο Ραχόι απαντά: «Καθόλου. Η Ισπανία δεν θα χωρισθεί και η εθνική ενότητα θα διαφυλαχθεί. Θα κάνουμε ό,τι επιτρέπει ο νόμος για να το διασφαλίσουμε».

...Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την ισπανική κυβέρνηση εάν οι αυτονομιστές της Βαρκελόνης προχωρήσουν σε μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας.

«...Θα υποστηρίξουμε την απάντηση του κράτους δικαίου απέναντι σε κάθε απόπειρα διάρρηξης της κοινωνικής αρμονίας», δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ισπανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελόνη...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency