Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 03:45:32 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Πορτογαλία : Ο λαός στους δρόμους της Λισαβόνας κατά της διεξαγωγής συνεδρίου ακροδεξιών.

Πορτογαλία : Ο λαός στους δρόμους της Λισαβόνας κατά της διεξαγωγής συνεδρίου ακροδεξιών.

PORTOGALIAΕκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ακροδεξιών που οργάνωσε το πορτογαλικό Nova Ordem Social, με τη συμμετοχή 65 ανθρώπων από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

...Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου SANA στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, με τις περισσότερες θέσεις να παραμένουν τελικά άδειες.

Την ώρα του συνεδρίου, ακτιβιστές, κρατώντας πανό με αντιναζιστικά συνθήματα, διαδήλωσαν με τη στήριξη αριστερών κομμάτων.

«Δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτό στη χώρα μας να επιτρέπονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κινημάτων από διάφορες χώρες, που είναι ξενοφοβικά, ρατσιστικά και ανοικτά φασιστικά» είπε στο Reuters η βουλευτής του κόμματος Αριστερό Μπλοκ Ιζαμπέλ Πίρες.

...Η κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστο, βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων εκ μέρους των διοργανωτών της διαμαρτυρίας, καθώς επέτρεψε τη διεξαγωγή του συνεδρίου, με τη συμμετοχή για παράδειγμα, του γερμανικού Die Rechte και του γαλλικού Parti Nationaliste Francais.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Μάριο Ματσάντο, ο ηγέτης του Nova Ordem Social, δήλωσε στο Ρόιτερς: «Δεν θέλαμε να μείνουμε εκτός ενός διεθνούς κινήματος που εξελίσσεται στην Ευρώπη».

Ο Ματσάντο αποφυλακίστηκε το 2017, αφού πέρασε μια δεκαετία στη φυλακή για εγκλήματα, όπως φυλετικές διακρίσεις και παράνομη οπλοκατοχή...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency