Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 05:17:40 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | "Ταγιάνι, παραιτήσου!..."

"Ταγιάνι, παραιτήσου!..."

TAGIANI«...Ο Ταγιάνι πρέπει να παραιτηθεί, μετά τους επαίνους του προς τον Μουσολίνι»: Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/ NGL, με ανακοίνωσή της, ζητά την παραίτηση του δεξιού Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, εκφράζοντας την έκπληξη και τον αποτροπιασμό της σε συνέχεια δηλώσεων που έκανε στην ιταλική ραδιοφωνία.

...Θυμίζουμε ότι, σε μια ξεκάθαρη προσπάθειά του να "ξεπλύνει" τον φασισμό, ο Ταγιάνι δήλωσε πως "πριν τον πόλεμο ο Μουσολίνι έκανε θετικές ενέργειες. Μέχρι τον πόλεμο και τη συμμαχία με τον Χίτλερ, μέχρι την επιβολή ρατσιστικών νόμων, και πέραν της δραματικής δολοφονίας του Τζιάκομο Ματεότι, ο Μουσολίνι προέβη σε θετικά έργα, όπως στις υποδομές. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς".

...Όπως θυμίζει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, κατακεραυνώνοντας την ανιστόρητη δήλωση Ταγιάνι:

Το φασιστικό καθεστώς στην Ιταλία ήταν μια τραγωδία που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, με αποκορύφωμα έναν παγκόσμιο πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, και οδήγησε σε καταστροφές χωρίς προηγούμενο.

Ο Μουσολίνι εκμηδένισε το ιταλικό κοινοβούλιο από την αρχή του καθεστώτος του, και οι εντολές του να σκοτώσουν ή να φυλακίσουν πολιτικούς αντιπάλους συμπεριέλαβαν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Τζ. Ματεότι, που δολοφονήθηκε το 1924, και τον Αντόνιο Γκράμσι που φυλακίστηκε το 1927.

Οι δηλώσεις του Ταγιάνι είναι εξωφρενικές και εντελώς απαράδεκτες. Πώς μπορεί κάποιος που εκπροσωπεί τον κύριο δημοκρατικό θεσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καταφεύγει στα ίδια παλιά σλόγκαν που χρησιμοποιούν οι φασίστες και η ακροδεξιά, ήδη από το τέλος του πολέμου, για να δικαιολογήσουν το καθεστώς του Μουσολίνι;

Η GUE/ NGL ζητά την άμεση παραίτηση του Ταγιάνι. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ήδη μια σκληρή μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τις φανερά νεοφασιστικές οργανώσεις.

Αυτό το κοινοβούλιο δεν μπορεί να εκπροσωπείται από έναν πρόεδρο, ο οποίος ανέχεται τον ιδρυτή του φασισμού.
«Σιγή ιχθύος» από τον Βέμπερ

***Με σχόλιό του στο twitter, ο Δημ. Παπαδημούλης καυτηριάζει τη στάση του ΕΛΚ που μαζί με την ακροδεξιά στηρίζει ακόμα τον Ταγιάνι..(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency