Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 08:20:15 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Βρετανία : Το 89% των μελών του Εργατικού Κόμματος θα ψήφιζαν κατά του Brexit.

Βρετανία : Το 89% των μελών του Εργατικού Κόμματος θα ψήφιζαν κατά του Brexit.

BRETANIA.KORMPINΟ Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκεται σε δυσαρμονία με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος του οποίου ηγείται ως προς το μέλλον του Brexit, αφού σχεδόν τα τρία τέταρτα των μελών του Εργατικού Κόμματος ζητούν την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανατροπή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του 2016 που πυροδότησε την διαδικασία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

...Ομως ο Κόρμπιν, ανέκαθεν επικριτικός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.
...Ερευνα του YouGov έδειξε ότι το 89% των μελών του Εργατικού Κόμματος πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κακώς ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ενωση, ενώ το ίδιο πιστεύει το 73% των ψηφοφόρων του κόμματος. Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των μελών του κόμματος θέλει ο Κόρμπιν να υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Στο δεύτερο δημοψήφισμα, το 88% των μελών του Εργατικού Κόμματος και το 71% των ψηφοφόρων του θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στη Ενωση.
...Η θέση του Κόρμπιν για το Brexit είναι ότι το Εργατικό Κόμμα θέλει την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και προσπαθεί να προκαλέσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ώστε μία κυβέρνηση Εργατικών να την εφαρμόσει. Μόνο σε περίπτωση που αυτό το σενάριο δεν πραγματοποιηθεί, το Εργατικό Κόμμα θα εξετάσει το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

Σχόλια:

Powered by Web Agency