Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 12:00:25 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | "Η Ε.Ε. δεν υπήρξε δίκαιη απέναντι στις χώρες που δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση.."

"Η Ε.Ε. δεν υπήρξε δίκαιη απέναντι στις χώρες που δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση.."

European-Economy"...Δεν υπάρχουν συνταγές" στην αντιμετώπιση της κρίσης, λέει η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias), η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο των "Ημερίδων Μελέτης", που διοργάνωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL), τις προηγούμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη.

...Για τη Μαρίζα Ματίας, το "πορτογαλικό πείραμα" ήταν σίγουρα πιο επιτυχημένο από την προηγούμενη πολιτική κατάσταση στη χώρα καθώς έβαλε "φρένο", όπως τονίζει, στη λιτότητα και την ανεργία και διέσωσε ζωτικούς δημόσιους τομείς, όπως οι εθνικές αερογραμμές και η εθνική τράπεζα, αλλά "απομένουν πολλά να γίνουν".

...Η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής της Αριστεράς (εκλέγεται με το Μπλόκο) θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρξε δίκαιη απέναντι στις χώρες που δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση και λέει χαρακτηριστικά πως "το να περιμένεις δικαιοσύνη από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή, μ' αυτούς τους κανόνες είναι σαν να περιμένεις να γίνει κάτι χωρίς να κάνεις τίποτα".

...Γι' αυτό τον λόγο, λέει, "δεν πρέπει να περιμένουμε" αλλά "να τους αντιμετωπίσουμε" και φέρνει ως παράδειγμα τη χώρα της, την Πορτογαλία, όπου, όπως λέει, "οι στιγμές που τα πράγματα δούλεψαν ήταν όταν αντιμετωπίσαμε ευθέως τις Βρυξέλλες"...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency