Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Ιταλία: Αναβολή για την κυβέρνηση τεχνοκρατών .

Ιταλία: Αναβολή για την κυβέρνηση τεχνοκρατών .

ITALIA.PRES.MATARELA«...Ο Κάρλο Κοτταρέλλι ενημέρωσε τον ιταλό πρόεδρο για την όλη κατάσταση και πρόκειται να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου, Τζοβάνι Γκράσο. Η κύρια αιτία της αναβολής αυτής μπορεί να είναι το ότι ο Κοταρέλι δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας. Κανονικά, η ανακοίνωση της λίστας των υπουργών του Κοταρέλι αναμενόταν για σήμερα το απόγευμα...

...Ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο, Σαλβίνι αναφέρθηκε νωρίτερα στα μελλοντικά του σχέδια, ενόψει των νέων εκλογών που αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο.

«...Θα συμμαχήσω με τον Μπερλουσκόνι μόνον αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων. Δεν μπορώ να συμπορευθώ με όποιον θεωρεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.

...Ο Σαλβίνι πρόσθεσε παράλληλα ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές τόσο ο Τζουζέπε Κόντε όσο και ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα.

Τα ιταλικά ομόλογα ...τραβούν την ανηφόρα...

...Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των σπρεντ. Η διαφορά απόδοσης ιταλικών και γερμανικών ομολόγων έφτασε σήμερα τις 300 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασε το 3%.

«Ενα πρωινό με δάκρυα και αίμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές» γράφει η Corriere della Sera

...Οι φόβοι για την πολιτική και θεσμική κρίση στην Ιταλία αποδυναμώνουν το ευρώ, το οποίο υποχωρεί κάτω από τα 1,6 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν το πρωί στα 1,1586 δολάρια.

...Το χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχωρούσε κατά 3% λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών.

...Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο στα 66,67 δολάρια το βαρέλι για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου και το Brent φτάνει τα 75,39 δολάρια το βαρέλι...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency