Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:29:30 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Μακρόν: Η ΕΕ χρειάζεται ενιαία προσέγγιση για τις ξένες επενδύσεις .

Μακρόν: Η ΕΕ χρειάζεται ενιαία προσέγγιση για τις ξένες επενδύσεις .

GALLIA.MAKRONΗ Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία προσέγγιση σε ό,τι αφορά την προστασία των στρατηγικών περιουσιακών της στοιχείων απέναντι σε εξαγορές από ξένες εταιρίες, εάν θέλει να τη σέβεται η Κίνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν...

...Στο τελευταίο σκέλος της τριήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να είναι πιο προσεκτικοί αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν να εξαγορασθούν από άλλες εταιρίες.

«...Η Ευρώπη έχει συχνά εμφανιστεί διχασμένη για την Κίνα», δήλωσε ο Μακρόν στη γαλλική κοινότητα στο Πεκίνο. «Και η Κίνα δεν θα σεβαστεί μια ήπειρο, μια δύναμη, όταν κάποια κράτη-μέλη αφήνουν την πόρτα τους ανοικτή χωρίς περιορισμούς».

«...Η Κίνα, που είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν σέβεται μια χώρα που πουλά τις βασικές της υποδομές στον μειοδότη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

...Η ΕΕ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις της για ένα επενδυτικό σύμφωνο με την Κίνα θα φθάσουν σε «καθοριστικό επίπεδο» φέτος, δήλωσε, επίσης σήμερα, ο πρέσβης της ΕΕ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καλώντας το Πεκίνο να τηρήσει τη δέσμευσή του να ανοίξει την οικονομία του στον υπόλοιπο κόσμο...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency