Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 07:37:46 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | "Όλοι εναντίον Τουσκ για το προσφυγικό..."

"Όλοι εναντίον Τουσκ για το προσφυγικό..."

TOYSKΑμφισβήτηση της πολιτικής για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη επανεμφανίστηκε λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ισχυρή ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Πολωνό Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ...(φωτο). 

...Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των απόψεων Τουσκ στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. «Είτε θα βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για την πρόκληση της μετανάστευσης, είτε δεν θα υπάρξει λύση», είπε. Η πολιτική αναδιανομής που εγκρίθηκε το 2015 δεν ήταν αναποτελεσματική. "Κάθε κράτος μέλος πρέπει να κάνει το δικό του καθήκον", δήλωσε ο Τίμερμανς. Ο ηγέτης του Κόμματος των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ είπε κάτι παρόμοιο και τόνισε: "Ειμαι εντελώς συγκλονισμένος από τις απόψεις Τουσκ»

...Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε επίσης την κριτική του Τουσκ σχετικά με τις υπάρχουσες ποσοστώσεις προσφύγων. Γερμανοί κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η άποψη του Τουσκ ενάντια στο σύστημα ποσοστώσεων ήταν "αναποτελεσματική". "Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό έργο", ανέφεραν γερμανικοί κυβερνητικοι κύκλοι. «Χρειαζόμαστε ένα σύστημα όπου όλοι θα μπορούν να βρουν ο ένας τον άλλο και πάλι. Η αλληλεγγύη είναι "κεντρικό στοιχείο" της ΕΕ..»...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency