Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 08:39:16 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: διεθνη | ευρωπαϊκη ενωση | Ε.Ε. : Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ζητούν ο νέος πρόεδρος του Eurogroup να προέρχεται από τη σοσιαλιστική οικογένεια.

Ε.Ε. : Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ζητούν ο νέος πρόεδρος του Eurogroup να προέρχεται από τη σοσιαλιστική οικογένεια.

e.eΕνόψει της εκλογής του νέου προέδρου του Eurogroup που θα διαδεχθεί τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, Γερουν Ντάισελμπλουμ, στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών για οικονομικά θέματα, Περβένς Μπέρες, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι «το κορυφαίο πόστο» στα Συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει να παραμείνει στην οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

...Ο Ούντο Μπούλμαν χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» όλα τα κορυφαία πόστα των κοινοτικών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο της ΕΕ και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) να εκπροσωπούνται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). «...Αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική ισορροπία στην Ευρώπη, η οποία είναι ουσιώδης αν θέλουμε να επιτύχουμε τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ τα επόμενα χρόνια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ούντο Μπούλμαν, προσθέτοντας ότι γι΄ αυτό το λόγο «το Eurogroup πρέπει να υποστηρίξει τον υποψήφιο που ορίζει η σοσιαλιστική οικογένεια».

...Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι Σοσιαλιστές Δημοκράτες παραμένουν προσηλωμένοι στην ιδέα ότι τελικά τα Συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να προεδρεύονται από τον αρμόδιο επί των Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων επίτροπο, ο οποίος θα πρέπει να γίνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής. «Αυτή η θέση διπλού καπέλου, που βασίζεται στο μοντέλο του Ύπατου Εκπροσώπου για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι μια βιώσιμη λύση που θα αυξήσει τη δημοκρατική λογοδοσία του Eurogroup», τονίζει η ομάδα των Σοσιαλιστών...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency